Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Finanční analýza společnosti Pivovar Vysoký Chlumec, a.s.
Špírek, David ; Slunčík, Peter (vedoucí práce) ; Špička, Jindřich (oponent)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat a zhodnotit finanční zdraví společnosti Pivovar Vysoký Chlumec, a.s. v rozmezí let 2006 aţ 2010. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. V teoretické části je popsána podstata a vybrané nástroje finanční analýzy. Ty jsou následně v praktické části aplikovány na vybraný podnik a jejich výstupy okomentovány. Konkrétně se jedná o metody finanční analýzy, jakoţ jsou absolutní, poměrové a rozdílové ukazatele, bilanční pravidla, ekonomická přidaná hodnota a tři zástupci bankrotních a bonitních modelů. Mojí snahou v této bakalářské práci je z pohledu externího analytika zmapovat zásadní skutečnosti, které ovlivňovaly finanční situaci společnosti Pivovar Vysoký Chlumec, a.s. ve vymezeném období.
Užívání legálních a nelegálních návykových látek u žáků SŠ a SOU (srovnávací analýza)
ŠPÍREK, David
Bakalářská práce je zaměřena na žáky SŠ a SOU Jihočeského kraje a na jejich zkušenosti s užíváním návykových látek. Práce zjišťuje možné souvislosti ovlivňující užívání návykových látek u žáků na čtyřech vybraných středních školách a středních odborných učilištích a vztahuje tuto problematiku k otázkám efektivity preventivních programů realizovaných těmito školami. V teoretické části práce jsou popsány jednotlivé návykové látky, dále nejčastější faktory mající vliv na užívání návykových látek mladistvými. Zmíněna je také problematika primární prevence ve školním prostředí. Praktická část je zaměřena na získání potřebných údajů o výskytu zkušeností žáků a učňů s návykovými látkami - dotazníkovou metodou. Výsledky tohoto průzkumu jsou zpracovány formou tabulek a grafů. Vyhodnocení získaných dat vede k srovnávací analýze vybraných škol v kontextu použité preventivní strategie, míry zkušeností studentů a postoji k návykovým látkám.

Viz též: podobná jména autorů
3 Špírek, David
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.