Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv podnoží révy na obsah fenolických látek
Čapka, Miroslav
Diplomová práce se zabývá vlivem podnoží na obsah fenolických látek ve ví-ně. Fenolické látky jsou biologicky aktivní látky v rostlině, která rovněž pohl-cují volné radikály a májí výrazné antioxidační účinky. Fenolické látky jsou zmiňovány v souvislosti s příznivými účinky na lidské zdraví. V diplomové práci je popsán vliv u nás nejvíce používaných podnoží na obsah fenolických látek ve víně z bílé odrůdy Hibernal a modrých odrůd Marlen a Cerason. Část diplomové práce popisuje vznik a vývoj fenolických látek, jejich působení v rostlině a také pozitivní zdravotní účinky. Součástí práce je praktické vyhodnocení vlivu jednotlivých podnoží na obsah fenolických látek, kde je bezesporu tento vliv prokázán.
Vzdělávání s využitím multimediálních technologií
Čapka, Miroslav ; Husa, Jiří (vedoucí práce) ; Jan, Jan (oponent)
Předkládaná práce se zabývá možností využití multimediálních technologií ve vzdělávání. V teoretické části bakalářské práce se autor zabývá vzdělávacím procesem a jeho jednotlivými fázemi. Dále se zaměřuje na motivaci žáků k učení a didaktické prostředky, kterými lze motivaci žáků povzbudit. Autor se soustředí na využívání moderních prostředků, jejich výhody a nevýhody. V závěru teoretické části práce se autor zaměřil na využití videa ve výuce, především v odborných předmětech na středních odborných školách a učilištích. Autor se také zabývá možností vytvoření vlastní videopomůcky a nástroji, které to umožňují. Praktická část bakalářské práce je rozdělena na dvě části. V části A se autor soustředí na vytvoření vlastní videopomůcky, která by byla vhodná pro výuku kuchařů na středním odborném učilišti. Autor práce vytvořil osm krátkých videí, která se zabývají základním vybavením profesionální kuchyně. V části B provedl autor výzkum mezi žáky 1.-3. ročníku Středního odborného učiliště gastronomie a podnikání v Praze. Cílem výzkumu je zjistit, zda žáci považují pomůcky za přínosné a srozumitelné. Výzkum byl veden ústní metodou-krátkým rozhovorem se studenty po zhlédnutí videa.

Viz též: podobná jména autorů
2 Čápka, Michal
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.