|
Analýza logistického systému v Drůbežářském závodě v Klatovech
Pošarová, Marie ; Houška, Milan (vedoucí práce) ; Libuše, Libuše (oponent)
Cílem této diplomové práce je optimalizovat logistické náklady v potravinářském výrobním podniku. Práce popisuje celý logistický proces v konkrétním podniku od přepravy živé drůbeže ke zpracování po distribuci hotových potravinářských výrobků k odběratelům. Práce je v první fázi věnována teoretickým východiskům a pojmům, jako je vznik a vývoj logistiky, definici logistiky, logistických systémů a distribučních řetězců. V další části jsou teoretické poznatky aplikovány na konkrétní podnik Drůbežářský závod Klatovy,
a.s. a jsou zkoumány současné logistické náklady, související s rozvozem potravinářských výrobků od externích přepravců. Následně je zpracována finanční kalkulace a pomocí metod vícekriteriálního modelu rozhodnout, do kterého modelu dopravního prostředku investovat pro zajištění logistických úkolů ve výrobním potravinářském podniku. V závěru je interpretován výsledek, z něhož vyplyne,
zda se logistické náklady a investice do vlastních dopravních prostředků vyplatí pořídit
a tím snížit logistické náklady či nikoliv. Práce tím může posloužit jako podklad
pro finanční management firmy, jak je možné v budoucnu snížit náklady a tím vylepšit hospodářský výsledek.
|