|
Využití psychodiagnostických metod v personálním řízení
Pařízková, Dana ; Stříteský, Marek (vedoucí práce) ; Campbell, Jan (oponent)
Diplomová práce se zabývá možnostmi využití psychodiagnostických nástrojů při výběru zaměstnanců. Teoretická část pojednává o teoretických východiscích týkajících se výběru zaměstnanců, psychodiagnostiky a fluktuace. Pozornost je věnována zejména efektivnímu nastavení výběrové procedury s důrazem na využití psychodiagnostických nástrojů (dotazníků a testů) jakožto prostředku ke snížení fluktuace zaměstnanců, a tedy k zefektivnění řízení lidských zdrojů. Praktická část se zabývá analýzou, zkoumá-ním a srovnáním vybraných psychodiagnostických nástrojů společností Motiv P s.r.o., cut-e czech s.r.o., Assessment Systems s.r.o. a TCC Online s.r.o., a to na základě pře-dem vydefinovaných kritérií a charakteristik klíčových pro implementaci těchto nástro-jů v konkrétní firmě při výběru operátorů call centra. Výsledkem diplomové práce je doporučení konkrétních psychodiagnostických nástrojů, jež by na základě cílů, účelu a potřeb konkrétní společnosti přispěly ke snížení fluktuace těchto zaměstnanců.
|
|
Podnikatelský plán na založení firmy (podnikající v oblasti pohostinství)
Pařízková, Dana ; Filipová, Alena (vedoucí práce) ; Zeman, Jiří (oponent)
Předkládaná bakalářská práce si klade za cíl vypracování podnikatelského plánu na založení firmy podnikající v oblasti pohostinství (firmy Eifell s.r.o. provozující kavárnu Eifell Café), reflektující relevantní faktory, které mají na jeho vypracování, tedy na založení a fungování firmy Eifell s.r.o., vliv. Teoretická část obsahuje definici pojmů, obecnou charakteristikou podnikatelské činnosti, služeb v oblasti pohostinství, jakožto dílčí a specifické oblasti služeb, definici a základní náležitosti podnikatelského plánu. V druhé, praktické, části práce se nachází případová studie podnikatelského plánu, která je konkrétním naplněním jednotlivých složek podnikatelského plánu na založení kavárny Eifell Café.
|