Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Dotace zemědělskému podnikateli a jejich evidence
Machalová, Hana
Bakalářská práce se zabývá problematikou zemědělských dotací, poskytovaných zemědělským podnikatelům a současně evidencí těchto dotací v účetnictví. V teoretické části je uvedena zemědělská a dotační politika v rámci EU i ČR, jednotlivé dotační tituly a následně komplexní účtování o dotaci. Výstupem praktické části je na základě deskripce a analýzy poskytovaných dotací v roce 2014 a v současné době připravovaných dotací, doporučen návrh dotačních titulů a jejich zaúčtování konkrétnímu zemědělskému podnikateli.
Porovnání výnosové schopnosti nahých a pluchatých odrůd ovsa
MÁCHALOVÁ, Hana
Téma diplomové práce je porovnání výnosové schopnosti nahých a pluchatých odrůd ovsa. Práce je rozdělena do dvou částí. První polovina této práce je věnována literární rešerši. Druhá polovina práce popisuje vlastní pokus, který byl uskutečněn v roce 2012 na pozemku Školního zemědělského podniku Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Pro tento experiment bylo použito 10 odrůd ovsa z toho 4 nahé odrůdy a 6 pluchatých odrůd. Nejvyššího průměrného výnosu z pluchatých odrůd dosáhla odrůda Vok (3,85 t na ha) a z nahých odrůd s výnosem 3,43 t na ha to byla odrůda Otakar. Průměrná hmotnost tisíce zrn byla u nahých odrůd 28,7 gramů a u pluchatých odrůd 33,4 gramů. Počet zrn v latě u nahých odrůd dosahovalo v průměru 57 zrn a u pluchatých odrůd 55 zrn.
Technologie výroby nealkoholických piv
MÁCHALOVÁ, Hana
Cílem bakalářské práce je vytvoření literární rešerše na téma Technologie výroby nealkoholických piv. První polovina této práce je zaměřena na obecné podmínky výroby piva. Do této části jsou zařazeny sladařské a pivovarské suroviny, výroba sladu a výroba piva. V druhé polovině práce je věnována pozornost nealkoholickému pivu. Do této části je začleněna historie vývoje nealkoholického piva, charakteristika nealkoholického piva, popsány hlavní postupy přípravy nealkoholického piva, situace s nealkoholickými pivy na trhu, jeho spotřeba a soutěže nealkoholických piv. Postupy výroby nealkoholického piva lze rozdělit na postupy s úpravou technologie, postupy se speciálními pivovarskými kvasinkami a jinými produkčními mikroorganismy a technologie s odstraňováním ethanolu z piva speciálním zařízením.

Viz též: podobná jména autorů
5 Machalová, Hana
4 Machalová, Helena
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.