Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Oranžová vína
Lutzký, Filip
Tato diplomová práce se zabývá obecným studiem oranžových vín. V teoretické části je popsána jejich historie, nádoby pro tradiční výrobu, fenolické složení a základní analytické hodnoty. V praktické části je řešen experiment, ve kterém jsou srovnány 4 odrůdy a 3 různé délky macerace rmutu. U těchto variant jsou sledovány základní analytické parametry, obsah fenolických látek, obsah katechinů, antiradikálová kapacita a redukční síla. Vína byla zhodnocena i po senzorické stránce vč. aromatického profilu.
Použití UV záření ve vinařství
Lutzký, Filip
Bakalářská práce se zabývá možností použití UV záření ve vinařství. V teoretické části je rozděleno UV záření na jednotlivé typy a je sledován dopad na mikroorganismy, které se ve vinařství objevují nejčastěji. Dále je popsána možnost použití UV záření pro různé druhy sterilace. V praktické části byl proveden experiment, při kterém byly mošty 3 odrůd ošetřeny UV zářením, a bylo sledováno ovlivnění základních analytických parametrů: asimilovatelný dusík, pH, cukernatost, kyseliny vinná, kyselina jablečná a titrovatelné kyseliny. Následovalo senzorické hodnocení a hodnocení aromatického profilu těchto moštů v porovnání s ostatními druhy sterilace.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.