Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Sledování změn asimilovatelného dusíku u moštů révy vinné
Lasotová, Michaela
Diplomová práce je zaměřena na sledování změn asimilovatelného dusíku a jeho forem v průběhu fermentace moštů révy vinné. Práce se na úvod zabývá popisem dusíkatých sloučenin v hroznech a moštech révy vinné, jejich genezi v hroznech a popisem jednotlivých forem dusíku v moštech. V neposlední řadě se práce zabývá utilizací dusíku kvasinkami a možnostmi přídavku výživy do moštu. V experimentální části je popsán pokus, který byl prováděn v Lednici na přelomu let 2015/2016, založený na sledování změn obsahu dusíkatých látek v moštu v průběhu celé fermentace. Jednotlivé varianty sledují působení přídavku výživy ve dvou koncentracích a porovnávají je s kontrolními variantami. Jednotlivá data byla statisticky zpracována a vyhodnocena.
Sledování změn asimilovatelného dusíku u moštů révy vinné
Lasotová, Michaela
Diplomová práce je zaměřena na sledování změn asimilovatelného dusíku a jeho forem v průběhu fermentace moštů révy vinné. Práce se na úvod zabývá popisem dusíkatých sloučenin v hroznech a moštech révy vinné, jejich genezi v hroznech a popisem jednotlivých forem dusíku v moštech. V neposlední řadě se práce zabývá utilizací dusíku kvasinkami a možnostmi přídavku výživy do moštu. V experimentální části je popsán pokus, který byl prováděn v Lednici na přelomu let 2015/2016, založený na sledování změn obsahu dusíkatých látek v moštu v průběhu celé fermentace. Jednotlivé varianty sledují působení přídavku výživy ve dvou koncentracích a porovnávají je s kontrolními variantami. Jednotlivá data byla statisticky zpracována a vyhodnocena.
Výživa kvasinek během fermentace moštů révy vinné
Lasotová, Michaela
Výživa kvasinek patří mezi nejdůležitější procesy při výrobě vína. Obsah asimilovatelného dusíku úzce souvisí i s váznoucí fermentací, která je v poslední době hodně diskutovaným tématem. Bakalářská práce se zabývá právě vlivem výživy kvasinek na průběh fermentace a nejběžnějšími důvody vedoucí k fermentaci váznoucí. Součástí práce je i úvodní kapitola zaměřená na význam výživy révy vinné dusíkem přímo ve vinohradě, vývoj dusíkatých látek v hroznech a jejich formu. Podstatou práce bylo zaměřit se na formy dusíku vyskytující se v moštech, jejich využití kvasinkami a samotné asimilační mechanismy dusíku, stejně tak i popsat váznoucí fermentaci a doporučit technologické postupy pro praxi.

Viz též: podobná jména autorů
2 Lasotová, Magdalena
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.