Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Optimalizace systému kontroly hygieny ve vybraném provozu - porážka a bourárna
JEŽKOVÁ, Irena
HACCP (Systém analýzy rizik a řízení kritických bodů) je vědecky založený systém řízení zdravotní nezávadnosti potravin. Tento systém identifikuje nebezpečí a rizika ve výrobě potravin a navrhuje efektivní řídící a monitorovací procesy v bodech, které jsou kritické pro zdravotní nezávadnost potravin. V případech, kdy se např. naměřené hodnoty (teplota, čas) odchylují od stanovených limitů, jsou prováděna specifická nápravná opatření. V rámci tohoto systému ochrany nezávadnosti potravin byly ve vybraném podniku stanoveny dva kritické kontrolní body (CCP), které byly stanoveny správně. Dva kontrolní body (CP) nebyly v HACCP stanoveny vůbec, proto zcela nově navrženy a v pěti případech doporučeny úpravy, z toho jednou navrhnuta změna v dodrženém čase a jednou v hrozícím nebezpečí.
Produkce masa z faremního chovu (skot, jelení a daňčí zvěř) v ČR
JEŽKOVÁ, Irena
V současné době se stále zvyšují nároky na hygienu a zdravotní nezávadnost potravin. Čím dál četnější spotřebitelské weby upozorňují na kvalitu či spíše ?nekvalitu? velkého množství potravinových produktů, masné výrobky nevyjímaje. Tyto trendy musí být nutně podpořeny odpovídající legislativou. A to legislativou nejen v rámci České republiky, ale i legislativou v rámci Evropské unie. Faremní produkce masa z hospodářských zvířat, mezi něž se od roku 1999 řadí i zástupci jelenovitých chovaní na farmách, má v rámci platné legislativy přísná pravidla, která je nutno bezpodmínečně dodržovat. To se týká i provozování porážky a bourárny masa přímo na farmě. Pro splnění těchto podmínek je, kromě jiného, třeba vytvořit na základě stávající legislativy systém HACCP pro porážku a bourání masa.

Viz též: podobná jména autorů
3 JEŽKOVÁ, Ivana
1 JEŽKOVÁ, Iveta
3 Ježková, Ivana
1 Ježková, Ivona
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.