Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Zhodnocení kvality vysokoškolské výuky v bakalářském programu Ekonomika a management
HOLCOVÁ, Kristýna
Tato bakalářská práce se zaměřuje na hodnocení kvality vysokoškolské výuky v bakalářském programu Ekonomika a management na Ekonomické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Autorka se v teoretické části věnuje procesu vysokoškolského vzdělávání, jeho akreditaci, řízení univerzity a metodám hodnocení kvality výuky. Cílem práce je identifikovat silné a slabé stránky výuky a na základě zjištěných dat navrhnout konkrétní změny a opatření vedoucí ke zlepšení kvality vzdělávacího procesu. Praktická část zahrnuje sběr dat prostřednictvím dotazníkového šetření mezi studenty daného programu a následnou statistickou analýzu těchto dat. Na základě výsledků práce jsou formulována doporučení pro zlepšení výukového procesu a zvýšení spokojenosti studentů s programem. Tato práce představuje komplexní pohled na problematiku kvality vysokoškolského vzdělávání a nabízí cenné podněty pro další výzkum i praktické aplikace ve vzdělávacím procesu.
Determination of Lactulose by capillary zone electrophoresis
Holcová, Kristýna ; Doležal, Martin (vedoucí práce) ; Kučera, Radim (oponent)
Stanovení laktulosy pomocí kapilární elektroforézy Kristýna Holcová Pro analýzu cukr existuje mnoho metod. Kapilární elektroforéza (CE), vysokoú inná kapalinová chromatografie (HPLC), plynová chromatografie (GC), tenkovrstvá chromatografie (TLC) a dal í. Nej ast ji vyu ívanou metodou je HPLC, ale i dal í metody mají své nesporné výhody. Jednou z ji popsaných, kapilárn -elektroforetických metod je separace sacharid v alkalickém prost edí po komplexaci s m natými ionty s p ímou UV detekcí bez pot eby p edchozí derivatizace. Tato metoda byla zkou ena pro jednoduché cukry, disacharidy, n které aminokyseliny i anorganické kationty. V této práci jsem aplikovala vý e zmín nou metodu na problematiku stanovení osmotického laxancia laktulosy. Laktulosa je po chemické stránce disacharid a v komer n vyráb ných lé ivých p ípravcích se nachází ve form sirupu. Metoda byla p izp sobena p ístrojovému vybavení a specifikám testované látky. Byla prokázána specifita metody i správnost a stanoven korela ní faktor (0,9994). U vybraných vzork pak byla provedena kvalitativní i kvantitativní analýza.
Determination of Lactulose by capillary zone electrophoresis
Holcová, Kristýna ; Doležal, Martin (vedoucí práce) ; Kučera, Radim (oponent)
Stanovení laktulosy pomocí kapilární elektroforézy Kristýna Holcová Pro analýzu cukr existuje mnoho metod. Kapilární elektroforéza (CE), vysokoú inná kapalinová chromatografie (HPLC), plynová chromatografie (GC), tenkovrstvá chromatografie (TLC) a dal í. Nej ast ji vyu ívanou metodou je HPLC, ale i dal í metody mají své nesporné výhody. Jednou z ji popsaných, kapilárn -elektroforetických metod je separace sacharid v alkalickém prost edí po komplexaci s m natými ionty s p ímou UV detekcí bez pot eby p edchozí derivatizace. Tato metoda byla zkou ena pro jednoduché cukry, disacharidy, n které aminokyseliny i anorganické kationty. V této práci jsem aplikovala vý e zmín nou metodu na problematiku stanovení osmotického laxancia laktulosy. Laktulosa je po chemické stránce disacharid a v komer n vyráb ných lé ivých p ípravcích se nachází ve form sirupu. Metoda byla p izp sobena p ístrojovému vybavení a specifikám testované látky. Byla prokázána specifita metody i správnost a stanoven korela ní faktor (0,9994). U vybraných vzork pak byla provedena kvalitativní i kvantitativní analýza.
Vzájemné interakce mezi psy na procházkách v Přerově
Holcová, Kristýna
Cílem diplomové práce bylo pozorování vzájemných interakcí mezi psy na veřejném prostranství v Přerově. Pozorováno bylo 300 dvojic psů. Na iniciaci očichávání mělo vliv pohlaví psa. Na očichávané místo na těle druhého psa mělo vliv pohlaví a způsob vedení psa. Na počet očichávaných míst měla vliv denní doba a způsob vedení psa. Na výskyt hry mělo vliv místo pozorování a způsob vedení psů. Na značení mělo vliv pohlaví psa a jejich majitelů. Z dosažených výsledků je patrné, že na interakce mezi psy má vliv celá řada faktorů.

Viz též: podobná jména autorů
1 HOLCOVÁ, Kateřina
5 HOLCOVÁ, Kristýna
2 Holcová, Katarína
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.