Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv základní suroviny na výsledný odrůdový chartker vinného destilátu
Filípek, David
V diplomové práci je zpracováno téma vlivu základní suroviny na výsledný destilát a jeho odrůdový projev. V literární části je práce zaměřena na teorii spojenou s vysvětlením všech kroků potřebných pro uskutečnění a pochopení této práce. Je tedy popsáno víno, historie vína a druhy výroby vín, destiláty, historie destilátu a odrůda Tramín červený s vinařskými podoblastmi v ČR. Praktická část je zaměřena na samotný pokus, kde byl dvojí destilací destilován Tramín červený ve formě vína vyrobeného reduktivní metodou, vína/rmutu metodou oranžových vín a vína/rmutu kachetinskou metodou za pomocí hliněných nádob kvevri. Tyto destiláty byly následně porovnávány senzorickým hodnocením hodnotící komisí a dále analyticky měřeny plynovým chromatografem. Výsledkem této práce je výstup, který ukazuje senzorické a hodnotové rozdíly jednotlivých vzorků, ze kterých vyplývá, že nejvhodnější surovinou, a tedy i odrůdově nejcharakterističtějším destilátem je destilát vyrobený ze suroviny Tramín červený – kvevri upraveným dále na ultrazvukové čističce.
Světové vinné destiláty
Filípek, David
Tato práce se v první části zaměřuje na révu vinnou, její historii a aktuální situaci v ČR a ve světě. Dále je v této práci popsán proces výroby vína, jeho následovné destilaci a druhy destilačních zařízení, s jejímž použitím se víno destiluje. V další kapitole se zaměřuje práce na destilát samotný a jeho vývoj v historii. Následně je práce již podrobněji zaměřena na hlavní část a to vysvětlení a popsání vinných destilátů ve vybraných světových oblastech. Větší pozornost je věnována světově nejznámějším destilátům a to francouzskému koňaku a armaňaku. V posledních částech práce jsou zmíněni největší producenti světa vinných destilátů a je popsáno snoubení vinných destilátů ve světové gastronomii. V závěrečné praktické části práce jsou popsány výsledky senzorického hodnocení vybraných světových destilátů.

Viz též: podobná jména autorů
1 Filípek, Dominik
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.