Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv autochtonní kvasinky a technologického postupu na chemické parametry vína
Chmelová, Petra ; Hrstka, Miroslav (oponent) ; Vránová, Dana (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem autochtonní kvasinky a technologického postupu na chemické parametry vytvářeného vína. V teoretické části je popsána historie vinařství ve světě, Čechách a na Moravě, charakteristika révy vinné, morfologická stavba a chemické složení hroznů. Dále jsou rozebrány jednotlivé technologické kroky při výrobě vína a následně nejběžněji používané analytické metody při zkoumání vzorků moštu. V experimentální části jsou uvedeny výsledky získané sledováním chemických změn ve zkoumaných moštech v průběhu kvasného procesu. Experimentálně měřenými parametry v této práci jsou redukující sacharidy, pH, titrovatelné kyseliny a obsah ethanolu ve vzorcích moštů. Vzorky použité na analýzu pocházely z odrůdy Veltlínské zelené, která byla vypěstována ve vinařské obci Kobylí.
Vliv autochtonní kvasinky a technologického postupu na chemické parametry vína
Chmelová, Petra ; Hrstka, Miroslav (oponent) ; Vránová, Dana (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem autochtonní kvasinky a technologického postupu na chemické parametry vytvářeného vína. V teoretické části je popsána historie vinařství ve světě, Čechách a na Moravě, charakteristika révy vinné, morfologická stavba a chemické složení hroznů. Dále jsou rozebrány jednotlivé technologické kroky při výrobě vína a následně nejběžněji používané analytické metody při zkoumání vzorků moštu. V experimentální části jsou uvedeny výsledky získané sledováním chemických změn ve zkoumaných moštech v průběhu kvasného procesu. Experimentálně měřenými parametry v této práci jsou redukující sacharidy, pH, titrovatelné kyseliny a obsah ethanolu ve vzorcích moštů. Vzorky použité na analýzu pocházely z odrůdy Veltlínské zelené, která byla vypěstována ve vinařské obci Kobylí.

Viz též: podobná jména autorů
5 CHMELOVÁ, Pavla
5 Chmelová, Pavla
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.