Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Využití bioaktivních látek k prodloužení údržnosti mléčných výrobků
Šafářová, Iveta
Tato diplomová práce na téma Využití bioaktivních látek k prodloužení údržnosti mléčných výrobků se v teoretické části zabývá významem, výskytem a vlivem bioaktivních látek na zdraví člověka. Také je popsán vliv bioaktivních látek obsažených v mléčných výrobcích na zdraví člověka. Dále jsou popsány jednotlivé mléčné výrobky a jejich výroba, využití fermentace k prodloužení trvanlivosti výrobků a použití bakterií mléčného kvašení k výrobě fermentovaných mléčných výrobků. Praktická část této práce se zabývá přídavkem bylinných silic a výluhů do sladké syrovátky. Bylo pozorováno, zda přídavek těchto silic a výluhů má vliv na chemické vlastnosti syrovátky během určité doby skladování a zda došlo k prodloužení trvanlivosti syrovátky.

Viz též: podobná jména autorů
1 ŠAFÁŘOVÁ, Ilona
2 Šafářová, Ivana
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.