|
Fiskální dluh České republiky: růst, udržitelnost a splatitelnost
Jaroš, Pavel ; Potužák, Pavel (vedoucí práce) ; Janíčko, Martin (oponent)
Cílem této práce je osvětlit stav a vývoj dluhu a deficitu České republiky. V teoretické části (kapitoly 1 -- 4.2) se práce zabývá definicí dluhových součástí veřejného sektoru, rozdíly mezi veřejným a státním dluhem z několika účetních hledisek, metodami výpočtu státního dluhu dle standardních i méně standardních postupů a otázkami udržitelnosti dluhu dle běžně používaných ukazatelů. V praktické části (kapitoly 4.3 -- 9) je práce zaměřena na reálný vývoj a udržitelnost státních deficitů a dluhu, formy výpočtu a způsoby splatitelnosti. Práce se také částečně zabývá otázkami optimální míry zadlužení, smysluplnosti splácení a možných následků v případě přílišného nárůstu dluhu. Důraz je kladen na konkrétní a co možná nejaktuálnější data.
|
|
Finanční analýza zemědělského podniku ve vazbě na dotační politiku
JAROŠ, Petr
Cílem této práce bylo provedení a následné vyjádření výsledků finanční analýzy v návaznosti na dotační politiku. Finanční analýza byla provedena na základě rozboru poměrových, absolutních ukazatelů a také soustav poměrových ukazatelů. Finální výsledky jednotlivých ukazatelů byly porovnávány s doporučenými hodnotami, které uvádí literatura, s konkurenčními podniky hospodařícími s podobnými podmínkami a ve stejném oboru a vybrané ukazatele také s hodnotami, které uvádí Zelená zpráva. Bylo dospěno k určitým závěrům, které jsou uvedeny v analýze výsledků a podrobněji rozpracovány ve vlastní finanční analýze. Při výpočtech vybraných ukazatelů byl posouzen vliv dotací a to jak dotací poskytovaných z Evropské Unie, tak i ze státního rozpočtu ČR.
|
| |
| |
|
Podnikatelský záměr - Deli Fresh, s.r.o.
Jaroš, Petr ; Křížek, Miroslav (vedoucí práce) ; Kešner, Martin (oponent)
Předmětem bakalářské práce je vypracování a zhodnocení podnikatelského záměru na reálně zvažovaný projekt. První část práce je zaměřena na teorii, zabývající se podnikatelským plánem, jeho strukturou a aparátem potřebným k jeho zhodnocení. V druhé části je zpracován samotný podnikatelský záměr na nově vznikající společnost v oblasti pohostinství.
|
| |