Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 29 záznamů.  začátekpředchozí23 - 29  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Efekt kalorického příjmu a aromatických látek na kvalitu lidské tělesné vůně
Fialová, Jitka ; Havlíček, Jan (vedoucí práce) ; Martinec Nováková, Lenka (oponent)
Předchozí práce ukázaly, že výběr partnera z části závisí na vodítkách poukazujících na kvalitu a kondici potencionálního partnera. Taková vodítka mohou být nejen vizuální povahy, ale v poslední době se ukazuje, že i pachová. Čím dál více studií naznačuje, že právě tělesná vůně hraje při výběru partnera poměrně zásadní roli. Navíc je tělesná vůně ovlivňována konzumovanou stravou. Proto jsme se zaměřili na to, jak axilární vůni ovlivní omezení kalorického příjmu a konzumace česneku. Z našich výsledků vyplývá, že obnovení kalorického příjmu zvyšuje příjemnost a atraktivitu tělesné vůně (pravděpodobně v důsledku doporučené specifické stravy), v porovnání s tímto je během jeho omezení mnohem nižší. Dále tělesná vůně lidí, kteří konzumovali česnek, byla lépe hedonicky hodnocena, což by mohlo být připisováno jeho pozitivním účinkům na zdraví. Tato zjištění potvrzují předpoklad, že tělesná vůně je ovlivňována konzumovanou stravou a díky změně její atraktivity může sloužit při výběru partnera jako vodítko ke kondici a kvalitě jedince.
Forma vstupu firmy na nový trh
Fialová, Jitka
Cílem této práce je navrhnout a doporučit nejvhodnější formu vstupu firmy na nový trh pomocí SWOT analýzy a analýzy trhu. Jako podkladové materiály k tomuto vypracování nám slouží interní informace o společnosti a veřejně dostupné informace o vybraném trhu. Práce bude vycházet ze zadaného obsahu a bude rozdělena na dvě části. Část teoretickou a část praktickou.
Zpracování účetní uzávěrky a závěrky v účetním softwaru
FIALOVÁ, Jitka
Tato problematika je nezbytnou součástí každé účetní jednotky. Vedením účetnictví lze poskytovat interním i externím uživatelům informace o finanční situaci podniku. Bakalářská práce se skládá ze dvou hlavních částí. Teorie se zabývá charakteristikou účetní uzávěrky a závěrky a popisu důležitých činností nutných k provedení před vyhotovením účetních výkazů a poté popisu jednotlivých výkazů. Pozorovaná společnost mi poskytla potřebné údaje k vyhotovení účetní uzávěrky a závěrky. Vytvářím jej v účetním programu a posléze provádím finanční analýzu podniku.
Využití barev v marketingu
Kváčová, Monika ; Zeman, Jiří (vedoucí práce) ; Fialová, Jitka (oponent)
Cílem této práce bylo prozkoumat preference barev z mezikulturního hlediska (včetně barevných kombinací) a také významy a hodnoty spojené s různými barvami, aby se posílila marketingová komunikace a aby bylo možné vytvořit si výhodu na trhu. Práce je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou. Teoretická část se nejprve zabývá Barvou a lidským chování, dále mezikulturními významy, asociacemi a preferencemi a poté marketingovým výzkumem barev. Praktická část se zabývá autorčiným výzkumem a jeho výsledky
Energetická politika EU - reálnost využití obnovitelných zdrojů energie
Fialová, Jitka ; Komárková, Ingeborg (vedoucí práce) ; Vošta, Milan (oponent)
Diplomová práce mapuje reálnost využívání obnovitelných zdrojů energie ve vazbě na vytýčený indikativní cíl pro OZE v roce 2010. V práci je přiblížen vývoj, který vedl k uznání výroby energie z OZE za jednu z priorit energetické politiky EU. Velký vliv měla a má hrozba změny klimatu a také snaha o udržitelný rozvoj zemí EU. Práce popisuje nejvýznamnější obnovitelné zdroje energie a uvádí hlavní výhody a nevýhody jejich energetického využití včetně systému podpory jejich rozvoje. Důležité jsou hodnotící zprávy Komise, které se týkají rozvoje OZE. Závěr práce shrnuje zjištěné skutečnosti a vyjadřuje se k diskutovanému tématu budoucího rozvoje obnovitelných zdrojů energie.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 29 záznamů.   začátekpředchozí23 - 29  přejít na záznam:
Viz též: podobná jména autorů
16 FIALOVÁ, Jana
1 FIALOVÁ, Jaroslava
1 FIALOVÁ, Jindřiška
16 FIALOVÁ, Jitka
16 Fialová, Jana
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.