Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 34 záznamů.  začátekpředchozí21 - 30další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Potenciál a rizika geneticky modifikovaných plodin
Svobodová, Pavla
Tato práce řeší problematiku geneticky modifikovaných plodin z hlediska hospodářského, environmen-tálního a etického. Cílem této práce je seznámit čtenáře s riziky a potenciálem geneticky modifikovaných plodin u nás v České republice i ve světě s důrazem na silné a slabé stránky a vlastnosti těchto plodin. Zvolené téma jsem zpracovala pomocí literární rešerše a zdokumentování aktuální situace. V řešení bylo použito metody srovnávací, vyhodnocena aktuální situace a provedena analýza. Přínosem této práce je shrnutí informací o geneticky modifikovaných plodinách. Na základě zjištěných údajů si čtenář může odvodit představu o rozvoji a vlivu geneticky modifikovaných plodin na lidstvo, zvířata a životní prostředí.
Návrh marketingového mixu společnosti
Kaňa, Vojtěch ; Svobodová, Pavla (oponent) ; Kaňovská, Lucie (vedoucí práce)
Hlavním cílem této bakalářská práce je rozbor marketingového mixu společnosti AUTOMARKET TRUCKS s.r.o. Celá práce je rozdělena do tří hlavních částí. První část vymezuje základní teoretické pojmy z hlediska marketingu. Druhá část představuje samotné truck centrum, rozebírá jeho zákazníky a trhy, na kterých se pohybuje. Poslední část práce obsahuje navrhované změny marketingové strategie této společnosti.
Návrh systému zvyšování kvalifikace ve firmě Keller
Svobodová, Pavla ; Kubeš, Jan (oponent) ; Lajtkepová, Eva (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce je analýza vzdělávacího procesu ve firmě KELLER-speciální zakládání, spol. s r.o. Zvyšování kvalifikace zaměstnanců je vzhledem k od-bornému zaměření a komplexnosti firmy nezbytným předpokladem růstu a odolnosti proti krizovým a konkurenčním vlivům. Jednotlivé pozice a profese ve firemní struktuře KELLER-speciální zakládání, spol. s r.o. předpokládají jiný typ, rozsah a způsob školení a kvalifikací. V bakalářské práci jsou navrženy pro zaměstnance metody a typy vzdělání, které mohou zvýšit jejich efektivitu a produktivitu práce.
Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení
Kaňová, Monika ; Svobodová, Pavla (oponent) ; Jakubcová, Marie (vedoucí práce)
Tato diplomová práce je zaměřena na finanční situaci podniku. Prostřednictvím vybraných metod a ukazatelů finanční analýzy představených v úvodu práce je v části praktické zhodnocena konkrétní společnost Fersto, s.r.o. Na základě výstupů provedené finanční analýzy jsou následně formulovány návrhy na zlepšení hospodářské situace společnosti.
Návrh na změnu systému hodnocení a odměňování zaměstnanců ve vybrané společnosti
Svobodová, Pavla ; Dudáková, Olga (oponent) ; Lajtkepová, Eva (vedoucí práce)
Systém hodnocení a odměňování zaměstnanců je součásti řízení lidských zdrojů v rozvíjejících se společnostech. Cílem této diplomové práce je analyzovat současný systém hodnocení a odměňování zaměstnanců firmy KELLER – speciální zakládání, spol. s r.o. a tvorba lepšího motivačního programu pro zvýšení jejich pracovní výkonnosti. V teoretické části diplomové práce jsou zpracovány literární zdroje a informace k tématu hodnocení a odměňování zaměstnanců. Praktická část navazuje na teoretické poznatky hodnocení a odměňování zaměstnanců a předkládá návrh a doporučení pro vytvoření systému nového podle potřeb společnosti se snahou o zlepšení způsobu hodnocení a odměňování zaměstnanců.
Komunikace ve vybrané organizaci
SVOBODOVÁ, Pavla
Komunikace je neodmyslitelnou součástí našeho každodenního života. Bez komunikace by téměř nic nefungovalo. Proto i v organizaci hraje komunikace podstatnou roli. Je nezbytná pro práci všech zaměstnanců. Od kvality komunikace se odvíjí celé další fungování organizace. Cílem této práce je zhodnocení komunikace ve vybrané organizaci a navržení změn vedoucí ke zlepšení současného stavu. V teoretické části bakalářské práce jsem pomocí literárních zdrojů objasnila základní pojmy týkající se komunikace. Mimo jiného jsem popsala proces komunikace, druhy a formy komunikace, komunikační kanály a komunikaci organizace s vnějším prostředím. Pro praktickou část bakalářské práce jsem si zvolila výrobní závod společnosti RM GASTRO s.r.o. ve Veselí nad Lužnicí. Většina informací o komunikaci v této společnosti mi byla poskytnuta na základě polostrukturovaných rozhovorů s manažerkou společnosti, vedoucím personálního oddělení a vedoucí obchodního oddělení. Na základě takto získaných informací jsem popsala proces komunikace v organizaci a přiblížila konkrétní komunikační situace, které se v organizaci vyskytují. Ocenila jsem hlavně snahu organizace dát každému zaměstnanci možnost přispět svým nápadem k jejímu rozvoji. Na základě všech zjištěných informací jsem došla k závěru, že je komunikace v organizaci prováděna kvalitně. Je ale třeba se neustále zlepšovat. Proto jsem společnosti doporučila několik návrhů, jejichž realizace by mohla přispět ke zlepšení současného stavu komunikace v organizaci.
Vliv podílu listnáčů ve SM monokulturách na diverzitu a druhové složení bylinného patra
Svobodová, Pavla
Předkládaná diplomová práce zkoumá vliv podílu listnatých stromů (konkrétně dubu zimního -- Quercus petraea L.) ve smrkových monokulturách na diverzitu a bohatost bylinného patra. Cílem práce je vytvoření 40 fytocenologických snímků s různým procentickým zastoupením dubu ve smrkových porostech. Konkrétně bylo zapsáno po 10 snímcích pro 4 varianty SM porostů a to následovně, 10 snímků 100% SM monokultur, 10 snímků se zastoupením 10% DB a 90% SM, 10 snímků 80%SM a 20% DB a do 50% DB a 50% SM. Získaná fytocenologická data zpracovat a vyhodnotit floristickou podobnost snímků pomocí využití indexů druhové diverzity. Z výsledků vyvodit závěry o bohatosti bylinného patra (kvantitativně i kvalitativně) ve vztahu k podílu listnáčů v porostu.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 34 záznamů.   začátekpředchozí21 - 30další  přejít na záznam:
Viz též: podobná jména autorů
29 SVOBODOVÁ, Pavla
13 SVOBODOVÁ, Pavlína
62 SVOBODOVÁ, Petra
13 Svobodová, Pavlína
62 Svobodová, Petra
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.