Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 22 záznamů.  začátekpředchozí21 - 22  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Hodnocení obsahu glutathionu v rostlinách jako markeru znečištění životního prostředí těžkými kovy
Borková, Marie ; Stoupalová, Michaela (oponent) ; Opatřilová,, Radka (vedoucí práce)
Byla studována koncentrace glutathionu v závislosti na množství thalia v rostlině. Pokusnou rostlinou byla Kukuřice setá, u níž se zvlášť stanovovala kořenová a listová část. Byly vypracovány dva kultivační postupy, kdy semena a klíčící rostliny byly kultivovány v roztoku thalia o koncentraci 0, 1, 3, 5, 8, a 10 µmol/l. Při extrakci byly použity jako extrakční činidla roztoky fosfátového pufru a kyseliny askorbová. Stanovení glutathionu bylo provedeno pomocí kapilární elektroforézy (CE) a vysoko účinné kapalinové chromatografie (HPLC). U obou metod byl použit detektor diodového pole (DAD). Na stanovení množství thalia v rostlině byla použita metoda atomové emisní spektrometrie s indukčně vázanou plazmou (ICP AES).
Problematika recyklace PET lahví: současný stav a perspektivy
Duliková, Michaela ; Stoupalová, Michaela (oponent) ; Čáslavský, Josef (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá procesem recyklace PET lahví, a to od třídění odpadu až po využití recyklátu, tzv. „PET flakes“. Hlavním objektem zájmu je proces fyzikální recyklace. Porovnává se suchý recyklační postup s mokrým z pohledu využitých technologií a kvality s důrazem na jakost výsledného produktu (PET flakes) z mokrého recyklačního postupu. V rámci ovlivnění jeho jakosti je diskutována přítomnost blokátorů a polyvinylchloridu, které při recyklaci činí největší potíže. V rámci dalšího využití recyklátu jsou popsány technologie i s požadavky na jakost při zvlákňování, výrobě PET pásek, recyklace formou „bottle to bottle“ (B2B) a další možnosti využití recyklátu.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 22 záznamů.   začátekpředchozí21 - 22  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.