Bakalářské práce

Bakalářské práce Nalezeno 219,227 záznamů.  začátekpředchozí125804 - 125813dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Pěstování pšenice v praktických podmínkách zemědělského podniku
ŽÁČEK, Josef
Bakalářská práce se zabývá porovnáním tří variant pěstování ozimé pšenice v praktických podmínkách zvoleného zemědělského podniku. V roce 2015 byl na pozemku v KÚ Dolní Svince s č.p. 0802/2 s celkovou výměrou 12 ha založen poloprovozní pokus. Pro samotnou realizaci pokusu byla využita plocha 6 ha, která byla následně rozdělena do tří částí o jednotné výměře 2 ha. Během vegetace byl sledován výskyt plevelů a hodnoceny výnosové prvky u jednotlivých fází ozimé pšenice. Po sklizni byl vyhodnocen skutečný výnos zrna a bylo provedeno závěrečné ekonomické zhodnocení. Průměrný výnos zrna u první varianty (ošetřená herbicidy, hnojená dusíkem) dosáhl 5,54 t.ha-1, což bylo o 1,56 t.ha-1 více než u druhé varianty (neošetřená herbicidy, hnojená dusíkem), kde výnos činil 3,98 t.ha-1. Poslední byla založena třetí varianta (neošetřená herbicidy, nehnojená dusíkem), kde se výnos sklizeného zrna pohyboval okolo 2,73 t.ha-1.
Vliv hnojení N na sladovnickou kvalitu ječmene
PECA, Tomáš
Bakalářská práce prezentuje výsledky pokusu s jarním ječmenem, který byl založen v roce 2016. Pokus byl realizován u pana Bc. Jiřího Nepovíma, v Opatovicích u Světlé nad Sázavou. Pokusnou odrůdou jarního ječmene byl Laudis 550 a předmětem pokusu byla stupňovaná dávka N a její vliv na výnosové a kvalitativní prvky. Pokusné dávky N byly stanoveny na 60 kg.ha-1 90 kg.ha-1 a 120 kg.ha-1. Se zvýšením dávky N o 30 kg.ha-1 se obsah N-látek v zrně zvýšil o 0,9 % a v celkovém výnosu se projevil o 0,5 t.ha-1.
Aplikace marketingu ve vybrané české firmě
ZÁRUBA, Filip
Bakalářská práce představuje aplikaci marketingu ve společnosti Jednota družstvo České Budějovice. Cílem práce je zjistit, zda firma využívá marketingové nástroje, případně přijít s novými metodami ve snaze jejich marketing optimalizovat. První část práce je věnována shrnutí teoretických poznatků, které se týkají dané problematiky. Tyto teoretické pojmy a principy jsou poté aplikovány na vybrané firmě v druhé části bakalářské práce. V této části je ukázáno, jak je marketing ve vybrané firmě realizován. Na základě toho jsou navrženy možné změny ve vykonávání marketingu firmy. Problematika je v zásadě řešena návrhem nových nebo zdokonalením stávajících marketingových činností.
Vliv způsobu odšupinování či odstranění kůže na senzorické vlastnosti a skladovatelnost kapra
VÁGNER, Martin
Tato bakalářská práce se zabývá mikrobilogickou analýzou, senzorickým hodnocením a preferencemi zákazníků u filet kapra obecného (Cyprinus carpio) s různým typem odšupinování a rozdílným způsobem skladování. Byly testovány čtyři metody odšupinování kapřích filet a to: odstranění kůže, podřezání šupin, odstranění šupin ruční odšupinovačkou a filety lysého kapra s kůží. Dále byly testovány dva typy skladování, vakuově balené a volně ložené v sáčcích, při teplotě 3,8 +- 0,5 °C. Mikrobiologická analýza byla vyhodnocena jako celkový počet mikroorganismů, vyjádřený jako logaritmus kolonií tvořících jednotek na gram (log CFU.g-1) a byla provedena v dny skladování 0, 3, 6 a 9. Dále byla hodnocena preference zákazníků pomocí anonymního dotazníku a navíc byly provedeny senzorické analýzy. Při mikrobiologické analýze byl pozorován nárůst celkového počtu mikroorganismů s postupujícím časem skladování. V den zpracování ryb (den 0) byly zjištěny hodnoty 2,3 - 2,69 log CFU.g-1a poslední den skladování (den 9) se pohybovaly v rozmezí 6,35 - 8,28 log CFU.g-1. Z mikrobiologické analýzy vyplynulo, že filety bez kůže vykazovaly nejnižší hodnoty celkového počtu mikroorganismů nehledě na typu balení (volně ložené / vakuově balené). Senzorickou analýzou bylo zjištěno, že na konzistenci a vůni mají velký vliv podmínky skladování a metoda odšupinování. Nejlepších výsledků v senzorickém hodnocení dosáhly filety bez kůže a filety s podřezanými šupinami. Průzkum preferencí zákazníků ukázal, že 58,9 % zákazníků preferuje šupinatého kapra, kterému jsou šupiny odstraněny metodou podřezání šupin a který je zpracovaný na filety. Výsledky této práce prokazují, že různé metody odšupinování v kombinaci s volným nebo vakuovým balením mohou ovlivňovat skladovatelnost filet kapra.
Motivační systém a péče o zaměstnance ve vybraném podniku
PLACHÁ, Denisa
Cílem bakalářské práce je popsat a zhodnotit motivační systém a péči o zaměstnance ve vybraném podniku ČEVAK a.s. Práce se zaměřuje na základní pojmy tématu motivace, péče o zaměstnance a na teorie pracovní motivace. V praktické části je představen podnik ČEVAK a.s., kde je prováděn výzkum. Bakalářská práce uvádí důkladné popsání motivace v podniku a přirovnání tohoto systému k nějaké teorii motivace. V práci je uvedeno dotazníkové šetření, které je získáno od zaměstnanců podniku. Jeho výsledky jsou prezentovány formou grafických výstupů. Zkoumání a porovnání všech získaných informací je zpracováno ve vlastní návrh na zlepšení motivačního systému a péče o zaměstnance.
Prostorová analýza rozšíření bolševníku velkolepého (Heracleum mantegazzianum) ve vybrané oblasti Karlovarska
OREL, Jakub
Bolševník velkolepý patří svým vzrůstem mezi největší rostliny v Evropě. Jedná se o nepůvodní druh pocházející ze Západního Kavkazu, který se úspěšně introdukoval nejen v České republice. Invazivní růst této rostliny ohrožuje variabilitu původního ekosystému a jeho likvidace představuje finanční zátěž. Nejvíce postiženou oblastí České republiky je Karlovarský kraj. V mé bakalářské práci se zabývám prostorovou analýzou výskytu bolševníku ve vybraných částech Karlovarska v závislosti na nadmořské výšce a krajinném pokryvu. Kombinace poznatků o prostorovém rozšíření druhu na základě analýzy v geografickém informačním systému se znalostmi ekologie druhu může představovat účinný nástroj managementu bolševníku a jiných invazivních rostlin.
Dobrovolná skromnost ve vztahu k veganství
KYSELOVÁ, Jitka
V bakalářské práci jsou představeny dva životní styly/filosofie, dobrovolná skromnost a veganství. Cílem výzkumné části práce bylo zjistit, zdali lidé, kteří se cítí být vegany a ztotožňují se s filosofií veganství, znají termín dobrovolná skromnost, a zdali je jejich životní styl v souladu s vybranými charakteristikami této koncepce. Z výzkumného šetření, které bylo zpracováno metodou kvantitativního výzkumu (forma dotazníkového šetření), se ukázalo, že termín dobrovolná skromnost zná jedna třetina veganů. Většina však má představu, jakými hodnotami a postoji je dobrovolná skromnost charakterizována. Většina veganů se také domnívá, že žije skromněji než lidé v jejich okolí. U dvou třetin veganů nacházíme v každodenním životě proenvironmentální jednání. Vegani se často angažují v dobrovolnických organizacích a jejich jednání bývá také často ovlivněno zohledňováním znevýhodněných vrstev obyvatel.
Hluková analýza v chovu dojnic ve vybraném podniku
DOBROVOLNÝ, Tomáš
V této bakalářské práci se v teoretické části zaměřuji na konstrukci stájí a používané technologie v chovu dojného skotu. Dalším řešeným tématem je welfare a poslední předmět, který řeší teoretická část práce, je hluk a jeho zdroje v chovech skotu. Praktická část je zaměřena na popis sledovaných stájových objektů. Měření hladin hluku LpA při zatížení skotu technologickými operacemi u vybraných dojnic na pracovištích Zemědělského družstva Velká Losenice. V závěru práce je uvedeno zpracování výsledků měření a porovnání v měřených objektech.
Územní polarita socioekonomické diferenciace Rumunska
HŘIVNÁČ, Radek
Tato bakalářská práce se zabývá územní polarit o u socioekonomické diferenciace Rumunska. Hlavním cílem práce je sledování této problematiky v prostorové analýze za pomocí vybraných statistických ukazatelů, které jsou rozděleny podle zaměření do tří kategorií (ekonomické, sociální a ostatní) pro komplexní pohled na diferenciaci Rumunska . Finální výsledky vyvozují hlavní determinanty územní diference a dále ukazují míru územní polarity.
Brownfields v Českých Budějovicích
REZEK, Alfred
Práce se zabývá vymezením pojmu brownfield a revitalizací brownfields. Rozděluje se na dvě části, a to část teoretickou a část praktickou. Teoretická část je zpracována na základě údajů získaných z odborné literatury a jiných zdrojů. Zahrnuje definice, rozdělení, získávání a zpracovávání údajů, historii a současný rozvoj, organizace a databáze, problémy a faktory, a financování těchto brownfields. Praktická část je tvořena vlastním pozorováním, úvahami, získáváním informací dotazováním a z internetových zdrojů, a dále vyobrazováním různých situací. Zahrnuje vlastní částečnou databázi Českých Budějovic a projekt revitalizace konkrétního brownfieldu. Cílem je posoudit tuto problematiku ve městě České Budějovice a zhodnotit situaci a revitalizaci vybraného objektu.

Bakalářské práce : Nalezeno 219,227 záznamů.   začátekpředchozí125804 - 125813dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.