Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 

Warning: Requested record does not seem to exist.
Čisté mlékařské kultury a jejich využití v potravinářství
Urbanová, Iveta
Bakalářská práce je zaměřena na charakterizaci čistých mlékařských kultur a způsoby jejich využití při výrobě kysaných mléčných výrobků, sýrů, fermentovaných masných výrobků, při výrobě fermentované zeleniny, fermentovaných nápojů a dalších fermentovaných potravin. Jelikož se kultury používají nejčastěji při zpracovávání mléka, jsou zde uvedeny základní požadavky na mléko. Důraz je kladen na jednotlivé typy kultur, jejich parametry a jednotlivé mikroorganismy v ČMK. Dále je popsána příprava a vedení ČMK. V neposlední řadě se práce zabývá druhy komerčních forem kultur, inhibičními látkami, probiotiky, prebiotiky a synbiotiky.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.