Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 

Warning: Requested record does not seem to exist.
Využití bakterií mléčného kysání s probiotickými účinky ve výrobě čerstvých sýrů
Fialová, Pavla
Tato bakalářská práce se zaměřuje na charakteristiku bakterií mléčného kysání a jejich využití především v mlékárenském průmyslu. Jsou zde také charakterizovány prebiotika a bakterie mléčného kysání s probiotickými účinky, jinak zvané probiotika. Probiotika mohou působit na lidské zdraví řadou pozitivních účinků. Je zde také popsáno využití probiotik i v okolních státech. Následně jsou zde uvedeny nároky na mléko používané pro výrobu čerstvých sýrů, postup výroby čerstvých sýrů, popis jednotlivých druhů čerstvých sýrů a použití probiotických bakterií při výrobě čerstvých sýrů. V bakalářské práci je také monitorován současný sortiment čerstvých sýrů na našem trhu. Průzkum se zaměřuje na sortiment čerstvých sýrů ve vybraných velkoobchodních řetězcích a na to, zda se v České republice dají koupit čerstvé sýry s probiotickou kulturou. Výsledky jsou zaznamenány v tabulkách a vyhodnoceny.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.