Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 

Warning: Requested record does not seem to exist.
Studium technologie výroby vín typu "ryšák"
Štefanov, Martin
Předložená diplomová práce byla zaměřena na studium vín typu růžák/ryšák. V provedeném experimentu byly vytvořeny vína typu ryšák, a to užitím technologie mísení moštu i mísení rmutu. U obou variant byly vytvořeny vína s různým poměrem bílé a modré odrůdy. Jednalo se o variantu 75 % bílé odrůdy ku 25 % modré odrůdy, 50 % u obou odrůd a třetí variantou bylo 25 % bílé odrůdy ku 75 % odrůdy modré. K pokusu byly použity odrůdy Rulandské bílé za bílou variantu révy vinné a Zweigeltrebe za variantu modrou. Bylo vyrobeno také klasické víno bílé a červené z daných odrůd. U vín byla provedena senzorická analýza. Také byly měřeny základní analytické parametry (alkohol, titrovatelné kyseliny, redukující cukry, pH a glycerol), antiradikálová aktivita a fenolické látky (antokyany, flavanoly, flavonoly, hydroxyskořicové kyseliny). Z výsledků vyplývá zásadní dopad macerace pevných částí bobule na výsledná vína, následovaný vlivem použité odrůdy. Vína vyrobené macerací rmutů obsahovala vyšší hodnoty fenolických látek než vína vyrobená fermentací moštů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.