Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 

The Social Making of the Illusion of Hospitality
Hajdáková, Iveta ; Abu Ghosh, Yasar (vedoucí práce) ; Balon, Jan (oponent)
Tato práce je založena na výzkumu prováděném v luxusní restauraci v Praze. Zaměřuje se na služby poskytované pracovníky restaurace a zkoumá, jak jejich práce přispívá k produkci luxusního pohostinství. Práce rozšiřuje antropologické a sociologické porozumění práce. Zaměřením na práci v službách odpovídá na rostoucí důležitost služeb v moderní ekonomice. Data nashromážděná zúčastněným pozorováním a rozhovory jsou analyzována pomocí pojetí ekonomie symbolických statků Pierra Bourdieu. Analýza odkrývá prvky směny darů, která definuje luxusní služby. Za použití konceptu nároku Rachel Shermanové, dešifruje nerovnosti mezi producenty a konzumenty služeb, které vznikají během vytváření pohostinství. Studie se také zaměřuje na mocenské strategie, které pracovníci používají, aby se vyrovnali se svojí podřízenou rolí a dali své práci smysl.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.