| |
|
Analýza logistického systému v Drůbežářském závodě v Klatovech
Pošarová, Marie ; Houška, Milan (vedoucí práce) ; Libuše, Libuše (oponent)
Cílem této diplomové práce je optimalizovat logistické náklady v potravinářském výrobním podniku. Práce popisuje celý logistický proces v konkrétním podniku od přepravy živé drůbeže ke zpracování po distribuci hotových potravinářských výrobků k odběratelům. Práce je v první fázi věnována teoretickým východiskům a pojmům, jako je vznik a vývoj logistiky, definici logistiky, logistických systémů a distribučních řetězců. V další části jsou teoretické poznatky aplikovány na konkrétní podnik Drůbežářský závod Klatovy,
a.s. a jsou zkoumány současné logistické náklady, související s rozvozem potravinářských výrobků od externích přepravců. Následně je zpracována finanční kalkulace a pomocí metod vícekriteriálního modelu rozhodnout, do kterého modelu dopravního prostředku investovat pro zajištění logistických úkolů ve výrobním potravinářském podniku. V závěru je interpretován výsledek, z něhož vyplyne,
zda se logistické náklady a investice do vlastních dopravních prostředků vyplatí pořídit
a tím snížit logistické náklady či nikoliv. Práce tím může posloužit jako podklad
pro finanční management firmy, jak je možné v budoucnu snížit náklady a tím vylepšit hospodářský výsledek.
|
| |
| |
|
Zlepšování logistických postupů ve výrobě
SUCHÁNKOVÁ, Hedvika
Diplomová práce je zaměřena na problematiku organizace materiálového toku ve vybraném podniku. Ve vybraném podniku jsem se soustředila na problematiku toku obalového a výrobního materiálu na konkrétní vybrané výrobní hale. Na základě provedené analýzy bylo vedením podniku rozhodnuto, zoptimalizovat nevyhovující stav procesů v souladu s principy štíhlé výroby. Cílem reorganizace bylo snížení počtu zásob hotových výrobků balených v boxech a zefektivnit reakce na případné zákaznické požadavky. Závěr práce je orientován na další možná zlepšení, kterými se podnik může dále zabývat.
|