Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Vlivy působící na celkovou jakost výsekového masa a odchylky jakosti
Kolísková, Adéla
Téma zahrnuje definici pojmu maso, také je zde uvedena jeho spotřeba v posledních letech. Rovněž se zabývám chemickým složením a vysvětlením pojmu jakost, která je výsledkem devíti jakostních charakteristik. Dále jsou zde popsány faktory, které výslednou jakost masa ovlivňují. Faktory lze rozdělit na intravitální a postmortální. Podrobněji jsou popsány postmortální procesy a jatečné zpracování, které se také podílí na výsledné kvalitě produktů. Následuje výčet a popis některých forem kažení masa. V práci jsou rovněž charakterizovány nejčastější jakostní odchylky, které jsou doplněné o příčiny vzniku a možnosti jejich identifikace.
Vady drůbežího masa
Rumanová, Monika
Bakalářská práce pojednává o kvalitě masa drůbeže se zaměřením na vady drůbežího masa. Mezi významné charakteristiky kvality drůbežího masa patří zejména vzhled drůbežího masa a jeho vady, barva drůbežího masa a kůže, textura masa a také jeho chuť a vůně. Nejčastějšími vadami drůbežího masa jsou jakostní odchylky PSE a DFD. Zlepšení funkční kvality PSE masa lze dosáhnout jeho mícháním s masem normálním, použitím do výrobků, jejichž kvalitu toto maso neovlivnilní a dále úpravou jeho pH pomocí solí a fostátů. Maso s DFD vadou je třeba vzhledem k vysoké mikrobiologické nestabilitě urychleně zpracovat do tepelně opracovaných produktů. Snížení výskytu vadného masa lze dosáhnout omezením stresových faktorů během zpracovatelského procesu a také dodržováním technologických zásad během jednotlivých operací, které následují po poražení drůbeže.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.