Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vývoj informačního sektoru a jeho zaměstnanosti v České republice
Skružný, Jiří ; Očko, Petr (vedoucí práce) ; Dombrovská, Michaela (oponent)
Tématem práce je rozbor současného stavu zaměstnanosti informačního sektoru v České republice, jeho vývojové změny s ohledem na vývoj národní a světové ekonomiky. Samotná práce na svém začátku naznačuje problematiku měnící se lidské společnosti v informační společnost a změnu ekonomiky v informační ekonomiku. V dalších kapitolách se věnuje shrnutí nejznámějších studií, které definovaly tyto změny z pohledu povolání, zaměstnanosti a vlivu na národní ekonomiky. Popsána je též role a zařazení informačních povolání v současných významných klasifikacích zaměstnání a ekonomických činností, které využívají národní statistické instituce. Druhá část práce je pak tvořena průzkumem zaměstnanosti v nejvýznamnějších oblastech informačního sektoru České republiky. Důraz je kladen na rozbor vývoje zaměstnanosti v těchto odvětvích a jejich dopad na celkovou zaměstnanost. Poslední kapitola srovnává tuto zaměstnanost mezi Českou republikou a Finskem na základě statistik mezinárodních organizací [Autorský abstrakt].
The influence of internet on informative society in the educational process
Steiner, Štefan ; Pavlíček, Antonín (vedoucí práce) ; Munk, Michal (oponent)
Cílem bakalářské práce je objasnit vlivy internetu, které jsou dalekosáhlé a různorodé. Internet výrazně přispěl ke vzniku nové společnosti, nových forem ekonomiky. Práce proto rozebírá informační společnost a s ní spojenou ekonomiku informací. Jsou to právě informace, které tvoří internet, internetovou kulturu, zvyky, komunity lidí. A výjimkou neni ani škola a školské prostředí, typické místo pro proces vzdělávání. Cílem práce je objasnění vzdělávací funkce internetu, nové metody a nástroje, které internet vnesl do vzdělávacího procesu. Vyvrcholením práce je výzkum mezi studenty, který odhaluje do jaké míry internet ovlivnil studium.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.