Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Výroba aromatizovaných vín
Košková, Jana
Víno je již od pradávna užíváno nejen pro svou příjemnou chuť, ale také jako přírodní lék. Nachází se v něm spousta látek, které působí příznivě na lidský organismus a přidáním bylinných extraktů lze tyto vlastnosti posílit. Na trhu lze najít mnoho typů vín s přídavkem bylin, cukru a také vinného destilátu, které vínu dodávají specifickou chuť a vyjímečné vlastnosti. Práce shrnuje historický vývoj a technologický postup ve výrobě těchto vín, zaměřuje se na problematiku vermutů a představuje jejich zástupce. Dále popisuje nejpoužívanější byliny a jejich účinky na lidský organismus a analytickou metodou vyhodnocuje obsah aromatických látek ve vzorcích vybraných vín.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.