Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Screening biologicky aktivních látek v pivu
Hložek, Marek
Práce je zaměřena zejména na složky piva mající zdraví prospěšné účinky a způsoby stanovení těchto látek. Teoretická část je rozdělena celkem do 5 kapitol, ve kterých je popsán varný proces včetně potřebných surovin, dále je zde nastíněna problematika biologicky aktivních látek a metod jejich stanovení, v poslední části jsou zde také krátce zmíněny těkavé látky nacházející se v pivu, organické kyseliny a 5-MTA. Cílem experimentální části bylo stanovení organických kyselin, fenolických sloučenin a 5-MTA u vybraných vzorků českých a německých ležáků. K analýze se použilo vždy 5 vzorků z každé země. K analýze bylo využito také pivo uvařené v prostorách Mendelovy univerzity v Brně, u kterého se zjišťovaly změny v obsahu vybraných látek v 6 fázích varného procesu a u hotového výrobku. Pivo je složitá matrice, před analýzou HPLC tedy vyžaduje úpravu, která se provedla extrakcí na tuhou fázi (SPE).

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.