Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 62 záznamů.  začátekpředchozí49 - 58další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Revitalizace areálu bývalých Baťových závodů ve Zlíně
Horníčková, Nela ; Lindner, Milan (vedoucí práce) ; Zelený, Martin (oponent)
Tato bakalářská práce pojednává o problematice památkové ochrany, asanaci a konzervaci industriálních nemovitých kulturních památek. V teoretické části je zevrubně popsána teorie související s probíraným tématem, která je relevantní pro pochopení příkladu v praktické části. Konkrétně je pak práce v praktické části zaměřena na nové využití továren v bývalém areálu Svitu ve Zlíně, na proměnu funkce areálu od jeho založení až po současné využití. A to s ohledem na to, aby odpovídal potřebám současných obyvatel Zlína, ale také aby byl při jeho využití, v zájmu kulturního dědictví, kladen důraz na zachování baťovského odkazu a atmosféry závodů, které k tomuto krajskému městu zajisté patří.
Strojní linky pro senážování
Fajmon, Jiří
Bakalářská práce podává přehled o technologických postupech pro sklizeň píce na senáž. Zabývá se zejména stroji a strojními linkami sloužícími k sečení, úpravě pokosu a následné konzervaci píce. Hlavní úkol práce je přiblížit možnosti manipulace s pící a posoudit jejich vhodnost k používání. Správně zvolená strojní linka má velký význam pro efektivnost práce a s tím spojenou ekonomiku provozu. K
Silážování travních a jetelotravních porostů
Neuman, Aleš
Tato práce popisuje několik představitelů nejrozšířenějších českých druhů jetelovin a trav, jejich ekologické nároky a faktory ovlivňující jejich pěstování. Posuzuje jejich přínosy a vhodnost jakožto jednotlivých komponentů jetelovinotravních společenstev. U jednotlivých travních a jetelotravních směsek porovnává způsoby a účelnost jejich pěstování. Charakterizuje jejich krmivářské hodnoty, posuzuje faktory působící na kvalitu výsledné píce a také faktory ovlivňujících vhodnost píce z těchto porostů ke konzervaci silážováním. Význam konzervace spočívá v uchování kvalitního krmiva po celý rok. Zajišťuje pro produkční dojnice stabilní krmné dávky ve všech ročních obdobích. Silážování má vliv na výslednou kvalitu a nutriční hodnotu krmiva, která také velmi závisí na správném technologickém postupu. Silážní aditiva mají konkrétně při výrobě siláží ze zavadlé bílkovinné a polobílkovinné píce, svůj nezpochybnitelný podíl na kvalitě výsledného krmiva.
Kryokonzervace révy vinné: certifikovaná metodika
Faltus, Miloš ; Kotková, Renata ; Bilavčík, Alois ; Zámečník, Jiří
Uchování genetických zdrojů révy vinné v polních podmínkách je ohrožováno řadou biotických a abiotických stresorů, které přinášení riziko ztráty cenných položek. Kryokonzervace je metodou, která tato rizika eliminuje a umožňuje bezpečné dlouhodobé uchování genetických zdrojů révy vinné. Metoda kryokonzervace je založena na uchování rostlinného materiálu při teplotě tekutého dusíku v životaschopném stavu, kdy jsou všechny procesy ve skladovaném materiálu prakticky zastaveny. Tato metodika popisuje postup přípravy explantátů před kryokonzervací, dehydrataci vzrostných vrcholů, způsob a zásady pro zamražení vzorků i regeneraci kontrolních rostlin, včetně hodnocení životnosti a regenerace explantátů. Uživatelem metodiky je MZe, které ji uplatní v rámci „Národního programu konzervace a využívání genetických zdrojů rostlin, zvířat a mikroorganismů významných pro výživu a zemědělství“.
Plný text: Stáhnout plný textPDF
Substituce řepného cukru rostlinou Stevia rebaudiana a její vliv na senzorickou jakost vybraných výrobků.
PEŠTA, Antonín
Hlavním cílem této práce bylo u vybraných výrobků nahradit řepný cukr rostlinným sladidlem z rostliny Stevia Rebaudiana Bertoni a posoudit vliv této náhrady na senzorické vlastnosti výsledných produktů. Bylo vyrobeno celkem deset druhů višňových džemů a v každém byla použita jiná kombinace sladidel. Jako sladidlo byl použit řepný cukr a extrakty z lístků Stevie. Tyto extrakty jsou až 400x sladší než běžně používaný řepný cukr. Tyto džemy byly podrobeny senzorické analýze a výsledky byly graficky zpracovány. Z výsledků vyplýva, že Stevie na senzorické vlastnosti jistý specifický dopad způsobila.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 62 záznamů.   začátekpředchozí49 - 58další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.