Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 62 záznamů.  začátekpředchozí30 - 39dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Sledování obsahu selenu ve výživě vysokoškolských studentů
KRATOCHVÍLOVÁ, Zuzana
Práce je zaměřena na sledování příjmu selenu u vybraných vysokoškolských studentů z Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Pro experimentální část byla použita metoda získávání hodnot sledovaných nutrientů prostřednictvím jídelníčků dodaných jednotlivými respondenty ve věkové skupině 20 až 26 let. Skupina respondentů byla složena z dvaceti vysokoškolských studentů, deseti žen a deseti mužů. Během sledovaného roku byl vždy hodnocen třetí týden v měsíci, a to v období od 19. do 25. ledna 2015, od 13. do 19. dubna 2015 a od 15. do 21. června 2015. U sledovaných respondentů se příjmy selenu pohybovaly v průměru na úrovni 39 g na osobu a den a odpovídají aktuální hladině saturace obyvatel České republiky, která je v rozmezí 25 až 40 g/den. V hodnocené skupině respondentů byl průměrný příjem selenu u žen 37 g a u mužů 42 g. Tento příjem nedosahuje denní doporučené dávky selenu, která je pro ženy a muže stanovena na 55 resp. 70 g Se/den. Námi zjištěné hodnoty, tak odpovídají středně vysokému deficitu příjmu selenu. Vyhodnocením jídelníčků respondentů byl zjištěn nejen nedostatečný příjem sledovaného selenu, ale i velmi nevyrovnaný příjem makronutrientů a energie. Nevhodná skladba jídelníčku a nevyrovnaný příjem živin, může být jednou z příčin deficitu nejen selenu, ale pravděpodobně i dalších mikronutrientů.
"Čerstvé" pečivo v maloobchodním prodeji ČR
MATĚJČKOVÁ, Jana
Diplomová práce identifikuje postoj české veřejnosti k problematice čerstvého pečiva a pečiva připraveného ze zmrazeného polotovaru na základě spotřebitelského průzkumu. Dále je zaměřena na stranu nabídky, konkrétně na analýzu vývoje prodeje čerstvého pečiva a pečiva připraveného ze zmrazených polotovarů v rámci vybrané maloobchodní jednotky. Dále na průzkum mezi českými výrobci pečiva, a také je sledována nabídka pečiva ze zmrazených polotovarů ve vybraných obchodních řetězcích.
Vznik akrylamidu v potravinách během tepelného zpracování potravin
Michalíková, Veronika ; Omelková, Jiřina (oponent) ; Šimko, Peter (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce má rešeršní charakter a zabývá se vznikem akrylamidu během tepelného zpracování potravin. Shrnuje poznatky o mechanismu tvorby akrylamidu, jeho výskytu v potravinách a také o analytických metodách, kterými je možné akrylamid stanovit. Dále jsou zde popsány vlivy různých látek a podmínek na snížení obsahu akrylamidu v potravinách.
Dovoz potravin ze států východní Asie
Petr, Zdeněk ; Novák, Radek (vedoucí práce) ; Kolář, Petr (oponent)
Diplomová práce se zabývá problematikou přepravy potravin ze zemí východní Asie do Evropy. Teoretická část obsahuje ucelený základ v oblasti mezinárodního obchodu s potravinami a logistiky potravin. V praktické části je rozebrán proces přepravy vybraného druhu potravin, konkrétně rýže, mezi zkoumanými oblastmi.
Zpráva o činnosti Státní zemědělské a potravinářské inspekce za rok 2015
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Výroční zpráva obsahuje úvodní slovo ústředního ředitele SZPI, kapitoly o kontrolní, laboratorní a certifikační činnosti SZPI, činnosti SZPI v oblasti legislativy, spolupráce s ostatními úřady a institucemi ČR, systému managementu kvality, kapitoly o mezinárodních vztazích, vztazích s veřejností, kapitoly o lidských zdrojích, zprávu o hospodaření, shrnutí.
Plný text: Stáhnout plný textPDF
Potravinová bilance ČR se meziročně zlepšila při významném růstu exportu zejména do Německa
Dubská, Drahomíra ; Český statistický úřad
Analýza se zabývá potravinovými obchody ČR se zahraničním za první čtyři měsíce roku 2014. Sleduje strukturu dovozu a vývozu podle hlavních obchodních partnerů, z komodit především masa a masných výrobků. Hodnocena je vzájemná komplementarita dovozů potravin z Polska a Německa a také vztah ke spotřebě a domácí produkci potravin.
Plný text: Stáhnout plný textPDF
Dovozy z mimoevropských teritorií jsou jen zlomkem potravinových obchodů České republiky
Dubská, Drahomíra ; Český statistický úřad
Analýza se zabývá dovozem potravin do ČR (včetně nápojů a tabáku) v letech 2004 až 2013. Sleduje dovoz nejen ze zemí EU, ale hodnotí i vývoj dovozu z ostatních zemí.
Plný text: Stáhnout plný textPDF
Komentář: Hra o české zemědělství přes dovozy potravin
Český statistický úřad
Komentář hodnotí dynamiku a strukturu dovozů potravin do ČR a jejich dopad na živočišnou produkci a zaměstnanost v českém zemědělství.
Plný text: Stáhnout plný textPDF
Analýza spotřeby potravin v roce 2010
Český statistický úřad
Spotřeba vybraných druhů potravin, alkoholických a nealkoholických nápojů a cigaret v České republice v roce 2010 ve srovnání s předchozími lety.
Plný text: Stáhnout plný textPDF
Potravinovou bilanci České republiky vylepšily exporty obilovin
Český statistický úřad
Analýza zahraničního obchodu České republiky s potravinami. Dopady rekordních dovozů, především masa a masných výrobků, na domácí prvovýrobce (zemědělce) a zpracovatele (firmy v potravinářském průmyslu).
Plný text: Stáhnout plný textPDF

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 62 záznamů.   začátekpředchozí30 - 39dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.