Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 20 záznamů.  předchozí11 - 20  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Porovnání sklízecích řezaček JOHN DEERE 7800 Pro Drive a JOHN DEERE 7300 při sklizni senáže a kukuřice na siláž
ADAMEC, Petr
V bakalářské práci jsou zpracovávány informace a pojmy související s linkou na zpracování píce. Literární přehled je zaměřen na charakteristiku základních pícnin a charakteristiku sklízecích řezaček. V metodice je uveden postup měření a porovnávání daných sklízecích řezaček John Deere 7800 a John Deere 7300. Výsledky práce obsahují naměřené a vypočítané údaje, které byly získány v roce 2015. Sklízecí řezačky jsou porovnány v oblasti kvality řezání píce a drcení zrn, dle výkonnosti a spotřeby pohonných hmot. V práci jsou uvedeny i náklady spojené s provozem sklízecích řezaček.
Silážování vojtěšky seté
Zitta, Jan
ABSTRAKT Tato práce je zaměřená na zjištění správného postupu při silážování vojtěšky seté. Práce se v první části zabývá popisem vojtěšky seté, její morfologickou stavbou a nároky na živiny. Vojtěška setá je nenáročná na dodávání živin do půdy, ale před setím se může hnojit do zásoby. Práce se dále se zabývá vlivem půdních a klimatických podmínek na kvalitu píce a její krmnou hodnotu. Pro zajištění optimální produkce při vysoké kvalitě píce je důležitý optimální poměr vody a vzduchu v půdě. V druhé části se zabývá významem silážování, technologickými postupy pro výrobu siláží a vlivem silážování na kvalitu a zdravotní bezpečnost píce vojtěšky seté. Při silážování je důležité rychlé okyselení hmoty a tím potlačení působení nežádoucí mikroflóry, která způsobuje znehodnocení siláže. Pro silážování vojtěšky seté jsou vhodná zejména chemická silážní aditiva, která mají velký význam pro rychlé okyselení silážní hmoty.
Silážování jetelotravních směsí
Peichl, Josef
Součástí této prace je popis několika základních českých druhů jetelovin a trav.Popisují se zde jejich nároky na pěstování a faktory, které toto pěstovaní ovlivňují.Zároveň se posuzují přínosy a vhodnost jednotlivých komponentů jetetravních společenstev.Porovnávají se způsoby a účelnost jejich pěstování.Důležitá i charakteristika krmivářské hodnoty,posouzení faktoru působícího na kvalitu výsledné píce,vhodnost píce z techto porostů ke konzervaci silážováním.Konzervace silážováním je důležitá pro uchování kvalitního krmiva po celý rok.Pro produkční dojný skot je to stabilní krmná dávka po celý rok,pro masný skot,hlavně pro zástav a výkrm je to důležitá krmná dávka pro jaro,podzim a zimu.Dobrá siláž záleží na správném technologickém postupu.Při vyrobě siláží nám mohou velmi pomoci silážní aditiva,která mají důležitý podíl na kvalitě výsledného krmiva.
Výskyt kvasinek v silážích a jejich význam
Vaculíková, Barbora
Cílem práce bylo posouzení vlivu kvasinek v silážích a ověřit fakt, zda aditiva vždy zaručí inhibici nežádoucích mikroorganismů. V literárním přehledu byla věnována pozornost metabolismu kvasinek, jejich významu v silážích a možnostem omezení. V této souvislosti byly provedeny modelové pokusy s luskoobilní směskou a kukuřičnou siláží. Byl posouzen vliv aditiv na výslednou kvalitu siláží a jejich vliv na obsah mikroorganismů s následným vyhodnocením fermentačního procesu. Dle stanovených měření lze konstatovat, že použitá aditiva měla pouze částečně vliv na omezení aktivity kvasinek a na aerobní stabilitu. Chemický konzervant na bázi organických kyselin příznivě zpomalil nástup druhotné fermentace u luskoobilní směsky, a to i přesto, že nedošlo u této varianty k potlačení počtu kvasinek. U kukuřičné siláže byla potvrzena negativní korelace počtu kvasinek na obsah sušiny (r= 0,6219). U siláže s chemickým konzervantem (2,402 +- 0,775 log CFU/g) byl prokázán (P<0,05) pozitivní vliv na omezení kvasinek oproti kontrolní siláži. Bylo potvrzeno, že jen na základě měření hodnoty pH nelze usuzovat míru kontaminace kvasinkami. Byl potvrzen fakt, že ani ten nejlepší konzervační přípravek nezaručí kvalitní a stabilní siláž, při nedodržení technologických zásad silážování.
Vliv aditivních látek na kvalitativní ukazatele travních siláží
HANETŠLÉGROVÁ, Petra
V této práci byl hodnocen vliv aditivních látek na kvalitativní ukazatele u travních siláží. Hodnotil se zejména obsah kyseliny mléčné, hodnota pH a stupeň proteolýzy. Sledované kvalitativní ukazatele byly sledovány na 36 vzorcích travních siláží z Jihočeského regionu. Vzorky siláží byly rozděleny do tří skupin. První skupina byla kontrolní, bez přídavku aditiv. Druhá skupina siláží byla ošetřena bakteriálními aditivy a poslední třetí skupina bakteriálně-enzymatickými aditivy. Kvalitativní hodnocení siláží do jakostních tříd bylo provedeno dle ?Normy 2004?. U jednotlivých vzorků se hodnotila kvalita fermentačního procesu a obsah živin. Statistiky významné rozdíly (p < 0,05) byly zjištěny u obsahu kyseliny mléčné, pH a stupně proteolýzy mezi skupinou siláží bez aditiv a skupinou siláží ošetřených aditivy.
Faktory ovlivňující kvalitu a výživnou hodnodu siláží z travních porostů
NOVOTNÝ, Jaroslav
V práci jsou vyhodnoceny faktory ovlivňující kvalitu a výživnou hodnotu zavadlých travních siláží. Vzorky travních siláží byly odebrány v provozních podmínkách u prvních sečí. Byly vytvořeny tři skupiny po 12 vzorcích. První skupina byla kontrolní, bez použití konzervačních prostředků. Do druhé skupiny byly zařazeny siláže ošetřené bakteriálními přípravky. Do třetí skupiny byly zařazeny siláže ošetřené bakteriálně enzymatickými aditivy. Byly zjištěny statisticky významné rozdíly v obsahu kyseliny mléčné (P < 0,05) a u hodnot stupně proteolýzy (P < 0,05) mezi kontrolní skupinou bez použití silážních aditiv a skupinou, kde byla použita bakteriální a bakteriálně enzymatická aditiva.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 20 záznamů.   předchozí11 - 20  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.