Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv elicitace na produkci suspenzní kultury Trifolium pratense L.
Keřková, Adéla ; Kašparová, Marie (vedoucí práce) ; Siatka, Tomáš (oponent)
Adéla Keřková Vliv elicitace na produkci suspenzní kultury Trifolium pratense L. Souhrn V práci byl sledován vliv čtyř koncentrací chloridu kademnatého na produkci flavonoidů a isoflavonoidů suspenzní kulturou Trifolium pratense L. (varieta DO-9 a SPRINT). Kultury byly kultivovány při teplotě 25 o C a světelné periodě 16 hodin světlo/ 8 hodin tma na živném médiu podle Gamborga s přídavkem 2 mg.l-1 2,4-dichlorfenoxyoctové kyseliny a 2 mg.l-1 6-benzylaminopurinu. U elicitovaných i kontrolních vzorků bylo provedeno fotometrické stanovení flavonoidů dle Českého lékopisu 2005 a stanovení isoflavonoidů metodou HPLC. Z výsledků vyplývá, že optimální vliv chloridu kademnatého na produkci flavonoidů a isoflavonoidů se projevil u variety DO-9 po 168hodinové aplikaci a u variety SPRINT po 6hodinové aplikaci koncentrace 0,1 µmol.
Vliv elicitace na produkci suspenzní kultury Trifolium pratense L.
Keřková, Adéla ; Kašparová, Marie (vedoucí práce) ; Siatka, Tomáš (oponent)
Adéla Keřková Vliv elicitace na produkci suspenzní kultury Trifolium pratense L. Souhrn V práci byl sledován vliv čtyř koncentrací chloridu kademnatého na produkci flavonoidů a isoflavonoidů suspenzní kulturou Trifolium pratense L. (varieta DO-9 a SPRINT). Kultury byly kultivovány při teplotě 25 o C a světelné periodě 16 hodin světlo/ 8 hodin tma na živném médiu podle Gamborga s přídavkem 2 mg.l-1 2,4-dichlorfenoxyoctové kyseliny a 2 mg.l-1 6-benzylaminopurinu. U elicitovaných i kontrolních vzorků bylo provedeno fotometrické stanovení flavonoidů dle Českého lékopisu 2005 a stanovení isoflavonoidů metodou HPLC. Z výsledků vyplývá, že optimální vliv chloridu kademnatého na produkci flavonoidů a isoflavonoidů se projevil u variety DO-9 po 168hodinové aplikaci a u variety SPRINT po 6hodinové aplikaci koncentrace 0,1 µmol.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.