| |
|
Project Financing by EU Funds
Kovačičová, Miroslava ; Nemec, Tomáš (oponent) ; Kopřiva, Jan (vedoucí práce)
This bachelor´s thesis deals with the processing of documents for the creation of an application to obtain financial assistance from the European Union. The thesis is divided into two main parts. The theoretical section summarizes the approach to the proper execution of the application. In the practical part, these findings are then shown in the documentation of one company.
|
|
Optimalizace zdrojů neziskových organizací
Němec, Tomáš ; Lattenbergová, Miroslava (oponent) ; Kopřiva, Jan (vedoucí práce)
Práce pojednává o součastném stavu financování odborných neziskových organizací poskytující sociální služby na území Jihomoravského kraje dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění. Zhodnocuje součastný stav a možnosti financování ze zdrojů Strukturálních fondů Evropské unie, výši a způsob přidělování dotací z oblasti jednotlivých ministerstev a ostatních orgánů státní správy organizacím poskytující služby dle souladu s komunitním plánem Jihomoravského kraje, řeší zpětnou kontrolu kvality poskytovatelů sociálních služeb a navrhuje nový model pro kontrolu kvality tak, aby výše dotací byla přímoúměrná s významu samotné služby v rámci komunitního plánu ale i kvalitě a odbornosti poskytované služby.
|
| |
|
Návrh operačního zesilovače CMOS
Němec, Tomáš ; Bajer, Arnošt (oponent) ; Musil, Vladislav (vedoucí práce)
Práce se zabývá problematikou návrhu a simulace analogových integrovaných obvodů. Hlavním zaměřením práce je navrhnout rychlý, transkonduktanční, operační zesilovač. Je představen dvoustupňový operační zesilovač, využívající kompenzaci RC členem. Tato kompenzační metoda nulování nuly zabraňuje vzniku oscilací.
|
| |
| |
|
Kostní porcelán na bázi hlinitanového cementu
Němec, Tomáš ; Nevřivová, Lenka (oponent) ; Sokolář, Radomír (vedoucí práce)
Cílem této bakalářské práce je posoudit vlastnosti kostního porcelánu s využitím hlinitanových cementů pro přípravu porcelánových střepů. V rámci teoretické části bakalářské práce je popsána problematika technologie výroby kostního porcelánu a využití hlinitanových cementů. Dále je uvedena i metodika zkoušení porcelánových střepů a popis tradičních živcových a kostních porcelánů. V části praktické jsou porovnány výsledné vlastnosti a mineralogické složení tradičního živcového porcelánu, kostního porcelánu a kostního porcelánu na bázi hlinitanových cementů.
|
|
Molecular Simulations of the Vapor–Liquid Phase Interfaces of Pure Water Modeled with the SPC/E and the TIP4P/2005 Molecular Models
Vinš, Václav ; Celný, David ; Planková, Barbora ; Němec, Tomáš ; Duška, Michal ; Hrubý, Jan
In our previous study [Planková et al., EPJWeb. Conf. 92, 02071 (2015)], several molecular simulations of vapor-liquid phase interfaces for pure water were performed using the DL POLY Classic software. The TIP4P/2005 molecular model was successfully used for the modeling of the density profile and the thickness of phase interfaces together with the temperature dependence of the surface tension. In the current study, the extended simple point charge (SPC/E) model for water together with TIP4P/2005 were employed for the investigation of vapor-liquid phase interfaces over a wide temperature range from 250 K to 600 K. Results of the new simulations are in a good agreement with most of the literature data. TIP4P/2005 provides better results for the saturated liquid density with its maximum close to 275 K, while SPC/E predicts slightly better saturated vapor density. Both models give qualitatively correct representation for the surface tension of water.
|
|
Vliv malolaktické fermentace na analytické a senzorické parametry bílých vín
Němec, Tomáš
Tato diplomová práce se zabývá vlivem malolaktické fermentace na analytické a senzorické parametry bílých vín. Literární část se věnuje růstu populace mléčných bakterií a faktorům ovlivňujících jejich vývoj ve víně, dále metabolismu mléčných bakterií a jeho produktům a vlivu těchto produktů na organoleptické vlastnosti bílých vín. Praktická část se opírá o experiment s inokulací dvou odlišných druhů mléčných bakterií do vína v různých fázích vinifikace a analytické a senzorické vyhodnocení vyrobeného vína.
|