host ::
přihlásit
Digitální repozitář
Hledej
Nový záznam
Nápověda
O repozitáři
Hlavní stránka
>
Zprávy
>
Výroční zprávy
> Ročenka VÚPP 2014
Informace
Soubory
Název:
Ročenka VÚPP 2014
Překlad názvu:
Annual report 2014
Autoři:
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Typ dokumentu:
Výroční zprávy
Rok:
2015
Jazyk:
cze, eng
Abstrakt:
[cze]
[eng]
Publikace popisuje činnost instituce - Výzkumného ústavu potravinářského Praha, v.v.i. v roce 2014. Tato činnost je orientována především na zlepšení úrovně stravování populace a na ozdravění nabídky potravin, dále na zdokonalování postupů při zpracování potravin, na vývoj speciálních potravin pro skupiny obyvatel s mimořádnými zdravotními potravními nároky, na vyhledávání a vývoj souvisejících kontrolních a hodnotitelských metod, analytiku včetně provádění specifických rozborů, a na vývoj a výrobu speciálních měřících zařízení a techniky. Jsou uvedeny údaje o struktuře a orgánech instituce, základní statistické údaje, výsledky hlavní (výzkumné) činnosti ústavu a dalších činností (pedagogické, vzdělávací, poradenské činnosti, zastoupení v národních orgánech, radách a komisích, mezinárodní aktivity). Publikace je dvojjazyčná (cz + en).
The publication describes the activities of the Food Research Institute Prague in 2014. This activity is mainly focused on improving the level of the population's diet and on improving the supply of food, on improving the processes of food processing, on the development of special foods for groups of people with extraordinary health food demands, on the search and development of related control and evaluation methods , analytics including the performance of specific analyzes, and the development and manufacture of special measuring equipment and techniques. Data on the structure and organs of the institution, basic statistical data, results of the main (research) activities of the institute and other activities (pedagogical, educational, advisory activities, representation in national bodies, boards and commissions, international activities). The publication is bilingual (cz + en).
Klíčová slova:
biochemie
;
chemické inženýrství
;
databáze bezlepkových výrobků
;
fyzikální vlastnosti potravin a surovin
;
metody detekce falšování potravin
;
mikrobiologie
;
patentové právo
;
potrava
;
potraviny pro populace se specifickými potravními nároky
;
potravinářská chemie
;
potravinářství
;
sbírka průmyslově využitelných mikroorganismů
;
speciální měřící zařízení a technika
;
biochemistry
;
chemical engineering
;
chemical engineering methods for detection of food adulteration
;
collection of industrial usable microorganisms
;
food
;
food chemistry
;
food for the population with specific claims by food
;
food industry
;
gluten-free products database
;
microbiology
;
patent law
;
specialized equipment and measuring equipment
;
the physical properties of food and raw materials
Práva:
Dílo je chráněno podle autorského zákona č.
121/2000
Sb.; Licence
Creative Commons Uveďte původ 4.0
Instituce:
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. (
web
)
Trvalý odkaz NUŠL:
http://www.nusl.cz/ntk/nusl-373276
Záznam je zařazen do těchto sbírek:
Věda a výzkum
>
Veřejné výzkumné instituce
>
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Zprávy
>
Výroční zprávy
Záznam vytvořen dne 2018-03-08, naposledy upraven 2024-09-12.
Podobné záznamy
Plný text:
PDF
[Stáhnout]
Pokud se vám dokument nezobrazí v prohlížeči, uložte jej na svůj PC a otevřete jej v příslušném programu.
Exportovat ve formátu
DC
,
NUŠL
,
RIS
Sdílet