Original title:
Vliv termínu odlistění na aromatický profil vína Sauvignon blanc
Authors:
Šťastný, Radek Document type: Master’s theses
Year:
2016
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Cílem diplomové práce na téma Vliv termínu odlistění na aromatický profil vína ´Sauvignon blanc´ bylo zjistit, jaký vliv má odstranění listů ze zóny hroznů na kvalitativní a kvantitativní parametry hroznů této odrůdy. Praktická část pokusu s odlistěním v různém termínu byla provedena v průběhu roku 2015 na vinici v obci Svatobořice-Mistřín. Součástí praktického pokusu byla výroba mikrovzorků vína z jednotlivých variant a následné senzorické zhodnocení.The purpose of the thesis on topic Effect of date of defoliation on aromatic profile ´Sauvignon blanc´ wine was to find out the effect of removing leaves from grapes zone on qualitative and quantitative parameter of grapes of this species. The practical part of the experiment with defoliation in different terms was carried out during 2015 on a vineyard in Svatobořice-Mistřín. Part of the practical experiment was the production of wines from different variants and and evaluated the sensory properties of wine.
Keywords:
aromatické látky; list; odlistění; Sauvignon blanc; termín