Original title:
Analýza biologicky aktivních látek ve funkčních potravinách - flavonoidní látky
Authors:
Pavelicová, Kristýna Document type: Bachelor's theses
Year:
2016
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Bakalářská práce s tématem Analýza biologicky aktivních látek ve funkčních potravinách - flavonoidní látky se zabývá charakteristikou funkčních potravin, jejich hlavními aspekty, zástupci a vlivu na zdraví člověka. Dále popisuje flavonoidy, jak z hlediska chemické struktury, tak výskytu a pozitivního účinku na lidský organismus. Poslední kapitola pojednává o metodách používaných k analýze flavonoidních látek.Bachelor thesis entitled Analysis of Biologically Active Compounds in Functional Foods - Flavonoid Substances deals with the characterization of functional foods, their main aspects, agents and impact on human health. It also describes how flavonoids in terms of chemical structure, so the occurrence of a positive effect on the human body. The last chapter discusses the methods used for the analysis of flavonoid compounds.
Keywords:
analýza flavonoidů; flavonoidní látky; funkční potraviny; isoflavonoidy