Original title:
Zpeněžování jatečné drůbeže na trhu
Translated title:
Realization of Carcass Poultry on the Market
Authors:
Polláková, Simona ; Kovářová, Kateřina (advisor) Document type: Bachelor's theses
Year:
2015
Language:
cze Publisher:
Česká zemědělská univerzita v Praze Abstract:
[cze][eng] Cíl práce
Hlavním cílem bakalářské práce je vyhodnotit současné požadavky při zpeněžování jatečné drůbeže na tuzemském trhu. Tento cíl práce bude rozdělen do několika následujících částí:
1. Definice jakosti drůbežího masa z hlediska fyzikálních vlastností, chemického složení a jejich vlivy, které na ně působí
2. charakteristika standardů ve výživě jatečné drůbeže a jakostních kritérií, která jsou rozhodující pro zpeněžování na trhu,
3. seznámení s obchodem a kritérii nákupu jatečné drůbeže na tuzemském trhu.
Metodologie
Bakalářská práce bude založena na komparaci a syntéze poznatků z odborné, vědecké literatury, tuzemské i zahraniční, dále odborných periodik a internetových zdrojů vztahujících se k dané problematice. Získané informace pak boudu následně zpracovány v programovém prostředí MS Office Word a Excel.
Goal of the thesis
The main objective of this thesis is to evaluate current demands on commercialization of carcass poultry on domestic market. This goal of the thesis will be divided into several following parts:
1. Defining quality of poultry meat from the perspective of physical attributes, chemical composition and elements that influence them,
2. characterization of the standards in nutritioning carcass poultry and quality criteria, which are deciding factors for commercialization on the market,
3. introduction to trade and criteria for purchasing carcass poultry on domestic market.
Keywords:
Jakost; Jatečná drůbež; Kritéria nákupu; Obchod; Výživa