Original title:
Chování spotřebitele ve věku 18 - 40 let na trhu bezlepkových potravin
Authors:
Havlová, Kateřina Document type: Master’s theses
Year:
2016
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Diplomová práce se zabývá chováním spotřebitele ve věku 18-40 let na trhu bezlepkových potravin. Pomocí dotazníkového šetření, eye trackingového pozorování a hloubkových rozhovorů byly identifikovány faktory, které ovlivňují nákupní rozhodovací proces spotřebitele. Práce se zaměřila jak na prodej bezlepkových potravin v kamenných prodejnách, tak i na prodej prostřednictvím internetových obchodů. Byly zde rozpoznatelné i určité rozdíly mezi typy spotřebitelů, podle kterých bylo možné vytvořit persony. Výsledky výzkumu byly podkladem pro navržení obecných marketingových doporučení pro subjekty působící na tomto trhu.This diploma thesis analyses the consumer behaviour of people in the age 18-40 years on the market with gluten free food. Using a questionnaire survey, eye tracking research and interviews were identified factors which influence consumer buying decision process. The thesis focused both on the sales of gluten free foods in stores as well as sales through online stores. There were some significant differences between types of consumers, according to which it was possible to create personas. The research results were the basis for creating general marketing advices for subjects on this market.
Keywords:
bezlepkové potraviny; celiakie; chování spotřebitele; eye trackingový výzkum