Original title:
Hygiena pekařských výrobků a suchých skořápkových plodů
Authors:
Pokorná, Michaela Document type: Bachelor's theses
Year:
2015
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Moje bakalářská práce na téma Hygiena pekařských výrobků a suchých skořápkových plodů je zaměřena především na možná nebezpečí, která jsou s pekařskými výrobky a suchými skořápkovými plody spojována. První část práce je zaměřena na druhy pekařských výrobků, jejich suroviny a současný stav v Evropě a ČR. Druhá část práce, která je zároveň nejdůležitější, popisuje biologická a chemická nebezpečí pekařských výrobků, jejich vady a hlavně zvládnutí potenciálních nebezpečí. V poslední části jsou popsány jednotlivé druhy suchých skořápkových plodů a charakterizovány jednotlivé druhy mykotoxinů, především aflatoxinů, které se v nich vyskytují.My bachelor's thesis themed hygiene of bakery products and dried nutshells berries is focused on possible hazards all above, which are connected with bakery products and dried nutshells berries. First part is focused on bakery product kinds, their base materials and current status in Europe and Czech Republic. Second part of thesis, which is most important at the same time, describe biological and chemical hazards of bakery products, thein defects and management of potential hazards above all. In the last part single kinds of dried nutshells berries are described and single kinds of mycotoxins are charachterized (alfa toxins above all) which are occurs in them.
Keywords:
HACCP; mykotoxiny; pekařské výrobky; suché skořápkové plody