Original title:
Regionální potravina v politice obchodních řetězců
Authors:
Holoubková, Iveta Document type: Master’s theses
Year:
2015
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Diplomová práce se zabývá postavením regionálních potravin ve vybraném vzorku obchodních řetězců působících v okrese Brno-město a Brno-venkov. Teoretická část práce je věnována vybraným okruhům, které se vztahují k problematice agrárního sektoru a jeho formování v podmínkách současného agrobyznysu. Součástí tohoto oddílu je i seznámení se základními charakteristikami a pojmy vztahující k fungování maloobchodního trhu v České republice. Nezbytným článkem je definování pojmu regionální potravina a stručné uvedení marketingových technik, nezbytných pro zpracování praktické části práce. Jejím obsahem je realizace primárního výzkumu dle zvolené metodiky a zpracování výsledků, na jejichž základě bude možné zhodnotit postavení regionálních potravin v obchodních řetězcích.This thesis deals with the position of regional foods in a selected sample of retail chains operating in the Brno- city and Brno- rural areas. The theoretical part is devoted to selected circuits that relate to the issue of agrarian sector and its formation in the conditions of contemporary agribusiness . Part of this section is to introduce the basic characteristics and concepts related to the functioning of the retail market in the Czech Republic. Is a crucial element in defining the concept of regional food and a brief statement of marketing techniques necessary to prepare the practical part. Its content is the realization of primary research, according to the chosen methodology and reporting of results , based on which it will be possible to evaluate the status of regional food store chains.
Keywords:
agrobyznys; maloobchod; obchodní řetězec; regionální potraviny; spotřebitel