Název:
Systém hodnocení pracovníka v gastronomii
Překlad názvu:
Employee evaluation system in gastronomy
Autoři:
Štěpánková, Kateřina ; Dvořáková, Zuzana (vedoucí práce) ; Vevera, Michal (oponent) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem této práce je analyzovat systém hodnocení pracovníka v konkrétní společnosti na základě porovnání teoretických poznatků s aplikací v praxi, následně zjištěné skutečnosti vyhodnotit a v případě potřeby navrhnout řešení optimalizace pro současný systém. Diplomová práce se dělí do dvou částí - teoretické a praktické. Teoretická část na základě odborné literatury definuje základní pojmy z oblasti řízení výkonnosti pracovníka, dále obsahuje informace o významu, cílech, požadavcích a kritériích pro úspěšnou implementaci systému hodnocení pracovníka ve společnosti. Taktéž se zabývá využívanými metodami hodnocení pracovníka a nejčastějšími chybami, kterých se je v praxi dopouštěno. V praktické části je představena konkrétní společnost a následně v ní provedena analýza současného systému hodnocení pracovníka. Tato analýza má několik částí - první z nich je situační analýza, která má za úkol zjistit současný stav hodnocení pracovníka ve společnosti, další je analýza vnímání tohoto systému hodnocení z pohledu zaměstnanců, jak vedoucích, tak výkonných. Třetí část hodnotí silné a slabé stránky systému a nakonec jsou navrhnuta doporučení, která by měla vést ke zlepšení současného stavu systému hodnocení v dané společnosti.This thesis aims to analyse the system of employee evaluation at a specific company by comparing theoretical knowledge and its practical application and, after evaluating the findings, to propose an optimisation of the current system if necessary. The thesis is divided into two parts - theoretical and practical. The theoretical part uses available literature to define basic concepts in employee performance management and informs about the importance, objectives, prerequisites and criteria for a successful implementation of an employee evaluation system at a company. It also discusses commonly used methods of employee evaluation and the most frequent mistakes encountered in their application. The practical part introduces a specific company and then analyses its current employee evaluation system. This analysis has several parts - the first of them is a situational analysis, determining the current state of employee evaluation at the company, followed by an analysis of the perception of this system by the employees, both managers and executives. The third part evaluates the system's strengths and weaknesses, leading to proposed recommendations that should improve the current state of the employee evaluation system at the company.
Klíčová slova:
Hodnocení pracovníka; implementace systému hodnocení pracovníka; systém hodnocení pracovníka ve společnosti; význam hodnocení pracovníka; company employee evaluation system; Employee evaluation; implementation of an employee evaluation system; importance of employee evaluation
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/51087