Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Sledování vlastností kvasinek v průběhu kvašení piva
Kociánová, Lenka ; Vítová, Eva (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
V diplomové práci byl sledován průběh kvašení ve spilce vybraného pivovaru, závislosti různých faktorů a jejích případný vliv na vitalitu a viabilitu nasazovaných kvasnic, což mělo ukázat opodstatněnou vícenásobnou použitelnost kvasničného kmene v rámci správného technologického procesu kvašení piva. Předmětem sledování byli i další faktory: fyziologický stav kvasnic, pH, teplota, množství jemných a hrubých kalů, mnpožství rozpuštěného kyslíku v mladině, stupeň prokvašení mladiny. Ke stanovení se odebíraly vzorky kvasící mladiny a vypraných násadnéch kvasnic. Použitý kmen násadních kvasnic byl sledován od jeho prvního nasazení až po poslední (celkově byl nasezen 4x po sobě). U odebraných vzorků mladiny bylo vždy změřeno pH, teplota, zdánlivé prokvašení (průměrně od 4. dne od zakvašení) a počet buněk.Před každým dalším nasazením byly kvasnice vyprány a byla stanovena jejich vitalita. Metodou vitálného barvení se sledoval podíl mrtvých buněk v suspenzi kvasnic určených pro další nasazení. Množství mrtvých buněk bylo vždy pod mezní hodnotou 5%, v jednom případě nebyla nalezena dokonce žádná mrtvá buňka v odebraném vzorku. Důležitým faktorem, především pro pomnožení kvasnic, bylo množství rozpuštěného kyslíku v mladině. Byly provedeny zkoušky s nedostatečně provzdušněnou mladinou. Pomocí těchto zkoušek bylo dokázáno, že při nedostatečném provzdušnění mladiny O2 se prodloužila doba hlavného kvašení v průměru o 3 – 4 dny. Byly provedeny i zkoušky s vyšším obsahem kalů v mladině, při nichž bylo dokázáno, že yšší obsah kalů, nemá významný vliv na průběh hlavného kvašení a na vlastnosti kvasnic. Cílem této práce bylo na základě zpracovaných výsledků sledovaných parametrů u opětovně nasazovaného (celkově 4x) kmene pivovarských kvasnic během hlavního kvašení, potvrdit správnost jednotlivých opakovaných nasazeních v průběhu technologického procesu.
Srovnání vybraných způsobů ocenění pro nemovitost typu stavební pozemek v lokalitě obce Blížkovice a jejího okolí
Hešová, Tereza ; Hrubanová, Michaela (oponent) ; Klika, Pavel (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá srovnáním vybraných způsobů ocenění vhodných pro stavební pozemky. Zaměřuje se na stanovení tržní ceny pozemků a ceny pozemků dle oceňovacích předpisů v lokalitě Blížkovice a jejího okolí. Pro tuto práci jsem si vybrala deset zastavěných pozemků v uvedené lokalitě. Pozemky jsou oceněny podle oceňovacích předpisů, Naegeliho metodou třídy polohy a indexovou porovnávací metodou. Na základě jejich ocenění vyhodnocuji míru odlišností mezi výsledky.
Analýza faktorů ovlivňujících obvyklou cenu bytových jednotek na Vsetínsku
Vašíčková, Dominika ; Gardášová, Alena (oponent) ; Hlavinková, Vítězslava (vedoucí práce)
Diplomová práce se zaměřuje na porovnání bytových jednotek několika způsoby ocenění na Vsetínsku. Teoretická část popisuje základní pojmy související s oceňováním, jednotlivé metody oceňování a popis lokality. Praktická část je zaměřena na samotné oceňování vybraných bytových jednotek jednotlivými metodami, podle metody platného cenového přepisu a metody přímého porovnání a metodou výnosovou pro stanovení obvyklé ceny. V závěru práce budou všechny tyto metody vyhodnoceny a porovnány.
Analýza faktorů ovlivňujících obvyklou cenu bytových jednotek na Vsetínsku
Vašíčková, Dominika ; Gardášová, Alena (oponent) ; Hlavinková, Vítězslava (vedoucí práce)
Diplomová práce se zaměřuje na porovnání bytových jednotek několika způsoby ocenění na Vsetínsku. Teoretická část popisuje základní pojmy související s oceňováním, jednotlivé metody oceňování a popis lokality. Praktická část je zaměřena na samotné oceňování vybraných bytových jednotek jednotlivými metodami, podle metody platného cenového přepisu a metody přímého porovnání a metodou výnosovou pro stanovení obvyklé ceny. V závěru práce budou všechny tyto metody vyhodnoceny a porovnány.
Srovnání vybraných způsobů ocenění pro nemovitost typu stavební pozemek v lokalitě obce Blížkovice a jejího okolí
Hešová, Tereza ; Hrubanová, Michaela (oponent) ; Klika, Pavel (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá srovnáním vybraných způsobů ocenění vhodných pro stavební pozemky. Zaměřuje se na stanovení tržní ceny pozemků a ceny pozemků dle oceňovacích předpisů v lokalitě Blížkovice a jejího okolí. Pro tuto práci jsem si vybrala deset zastavěných pozemků v uvedené lokalitě. Pozemky jsou oceněny podle oceňovacích předpisů, Naegeliho metodou třídy polohy a indexovou porovnávací metodou. Na základě jejich ocenění vyhodnocuji míru odlišností mezi výsledky.
Sledování vlastností kvasinek v průběhu kvašení piva
Kociánová, Lenka ; Vítová, Eva (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
V diplomové práci byl sledován průběh kvašení ve spilce vybraného pivovaru, závislosti různých faktorů a jejích případný vliv na vitalitu a viabilitu nasazovaných kvasnic, což mělo ukázat opodstatněnou vícenásobnou použitelnost kvasničného kmene v rámci správného technologického procesu kvašení piva. Předmětem sledování byli i další faktory: fyziologický stav kvasnic, pH, teplota, množství jemných a hrubých kalů, mnpožství rozpuštěného kyslíku v mladině, stupeň prokvašení mladiny. Ke stanovení se odebíraly vzorky kvasící mladiny a vypraných násadnéch kvasnic. Použitý kmen násadních kvasnic byl sledován od jeho prvního nasazení až po poslední (celkově byl nasezen 4x po sobě). U odebraných vzorků mladiny bylo vždy změřeno pH, teplota, zdánlivé prokvašení (průměrně od 4. dne od zakvašení) a počet buněk.Před každým dalším nasazením byly kvasnice vyprány a byla stanovena jejich vitalita. Metodou vitálného barvení se sledoval podíl mrtvých buněk v suspenzi kvasnic určených pro další nasazení. Množství mrtvých buněk bylo vždy pod mezní hodnotou 5%, v jednom případě nebyla nalezena dokonce žádná mrtvá buňka v odebraném vzorku. Důležitým faktorem, především pro pomnožení kvasnic, bylo množství rozpuštěného kyslíku v mladině. Byly provedeny zkoušky s nedostatečně provzdušněnou mladinou. Pomocí těchto zkoušek bylo dokázáno, že při nedostatečném provzdušnění mladiny O2 se prodloužila doba hlavného kvašení v průměru o 3 – 4 dny. Byly provedeny i zkoušky s vyšším obsahem kalů v mladině, při nichž bylo dokázáno, že yšší obsah kalů, nemá významný vliv na průběh hlavného kvašení a na vlastnosti kvasnic. Cílem této práce bylo na základě zpracovaných výsledků sledovaných parametrů u opětovně nasazovaného (celkově 4x) kmene pivovarských kvasnic během hlavního kvašení, potvrdit správnost jednotlivých opakovaných nasazeních v průběhu technologického procesu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.