Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv použitých kvasinek a různých druhů medu při výrobě medoviny
Michlovský, Petr
Vliv použitých kvasinek a různých druhů medu při výrobě medoviny Tato diplomová práce zahrnuje historii chovu včel na našem území a způsoby výroby medoviny. V diplomové práci jsou zkoumány tři druhy vinných kvasinek na tři různé medy. Celkově je v pokusu vyrobeno a zkoumáno celkem devět vzorků medoviny. Tyto vzorky jsou následně podrobeny jak senzorickému, tak analytickému zkoumání. Výsledky jsou uspořádány do tabulek a grafů. Klíčová slova: včely, včelařství, medovina, vinná kvasinka.
Vliv použitých kvasinek a různých druhů medu při výrobě medoviny
Michlovský, Petr
Vliv použitých kvasinek a různých druhů medu při výrobě medoviny Tato diplomová práce zahrnuje historii chovu včel na našem území a způsoby výroby medoviny. V diplomové práci jsou zkoumány tři druhy vinných kvasinek na tři různé medy. Celkově je v pokusu vyrobeno a zkoumáno celkem devět vzorků medoviny. Tyto vzorky jsou následně podrobeny jak senzorickému, tak analytickému zkoumání. Výsledky jsou uspořádány do tabulek a grafů. Klíčová slova: včely, včelařství, medovina, vinná kvasinka.
Vliv různých metod zákvasů révových moštů na analytické a senzorické parametry vín
Strapina, Zdeněk
Diplomová práce se zaměřuje na vliv různých metod zákvasů révových moštů na analytické a senzorické parametry vín. V rámci práce byly vyrobeny vzorky vína pomocí fermentace aktivních suchých vinných kvasinek, fermentace spontánní a fermentace připraveným zákvasem, který obsahoval ušlechtilé kvasinky z vlastní vinice. Vína byla vyrobena ze tří odrůd v ročníku 2012 a 2013. Následně bylo provedeno analytické a senzorické hodnocení. Výsledky pokusu poukazují na dobrou a vyrovnanou senzorickou kvalitu u vín vyrobených pomocí aktivních suchých vinných kvasinek. Zároveň je zde však patrná jejich určitá uniformita. Spontánní fermentace naopak vykazuje známky nevyrovnaného senzorického hodnocení kvality. Hlavním zjištěním však je, že vína vyrobená pomocí připraveného zákvasu jsou plnohodnotnou alternativou k metodě aktivních suchých vinných kvasinek, či spontánní fermentace a v mnoha případech obě metody v senzorickém hodnocení dokonce převyšuje. V praxi má připravený zákvas potenciál především pro vína vysoké kvality, zaměřené na odrůdový charakter, originalitu, příběh vzniku, místní tradici a "terroir".

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.