Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 8 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Termodynamická metoda stanovení účinnosti vodního stroje.
Mizera, Ladislav ; Ševčík, Petr (oponent) ; Habán, Vladimír (vedoucí práce)
V diplomové práci jsou obsaženy základní informace o termodynamické metodě stanovení účinnosti vodních strojů. V první části je stručně uveden celkový náhled na nejpoužívanější metody pro určení účinnosti vodních strojů. Dalším bodem práce je charakteristika a postup při měření pomocí termodynamické metody. V další části práce budou popsána měření na vodních dílech a laboratorní měření, která proběhla v minulosti. Závěrečná část práce se věnuje výsledkům laboratorního měření, které proběhlo v laboratoři VUT FSI Brno, vyhodnocení a porovnání výsledků.
Elektronický termostat
Flek, Tomáš ; Číž, Radim (oponent) ; Lattenberg, Ivo (vedoucí práce)
Zaměření této semestrální práce je hledání vhodných měřících metod, které výslednou změřenou teplotu převedou na elektrickou veličinu tak, aby se s ní co nejlépe pracovalo v dalších částech obvodu. Při výběru metody měření je brán v potaz zadaný teplotní rozsah, pro který má být metoda optimální. Pro každou metodu jsou specifické různé teplotní senzory, které mají odlišné parametry. V práci jsou podrobně rozebrány různé druhy teplotních senzorů a zhodnoceny jejich výhody a nevýhody, porovnány z hlediska přesnosti, časové stálosti, nelinearity, ale také ceny. Práce se také zaměřuje na to, jak se vypořádat s nelinearitou použitého teplotního senzoru a poukazuje na různé druhy metod kompenzace nelinearity a jejich vliv na celkové měření. Součástí je také návrh vhodného teplotního termostatu, který je volen na základě zpracovaných poznatků tak, aby vykazoval dobrých měřících vlastností a splňoval co nejlepší finanční dostupnost.
Výpočty teplotních polí na modelu asynchronního motoru
Koníček, Pavel ; Makki, Zbyněk (oponent) ; Janda, Marcel (vedoucí práce)
Cílem této práce je seznámení se s konstrukcí asynchronního motoru, provedení výpočtu teplotních polí na modelu motoru v programu ANSYS Workbench a následné vyhodnocení výsledků pro různé provozní stavy. Je zde uveden obecný popis funkce a konstrukce asynchronního motoru, shrnutí zdrojů tepla uvnitř konstrukce motoru, teorie sdílení tepla, základní popis metody konečných prvků a popis programu ANSYS Workbench. Dále pak porovnání teplot naměřených na reálném motoru s hodnotami získanými z výpočetního programu.
Systém pro měření aerobní stability fermentovaných krmiv
Synek, Josef ; Sekora, Jiří (oponent) ; Harabiš, Vratislav (vedoucí práce)
Aerobní stabilita je termín, který odborníci na výživu používají k určení doby, po kterou krmivo zůstává stabilní tedy nezkažené. Jakmile je fermentace dokončena a krmiva jsou vystavena vzduchu během krmení nebo při skladování (netěsnost sil, špatné balení) dochází ke zvýšení teploty těchto krmiv působením kvasinek nebo v menší míře působením některých bakterií. Tuto teplotu měříme pomocí teplotních čidel a porovnáváme ji s ambientní teplotou okolí. Aerobní stabilita se udává jako čas, za který teplota krmiva vzroste o 3°C nad ambientní teplotu.
Výpočty teplotních polí na modelu asynchronního motoru
Koníček, Pavel ; Makki, Zbyněk (oponent) ; Janda, Marcel (vedoucí práce)
Cílem této práce je seznámení se s konstrukcí asynchronního motoru, provedení výpočtu teplotních polí na modelu motoru v programu ANSYS Workbench a následné vyhodnocení výsledků pro různé provozní stavy. Je zde uveden obecný popis funkce a konstrukce asynchronního motoru, shrnutí zdrojů tepla uvnitř konstrukce motoru, teorie sdílení tepla, základní popis metody konečných prvků a popis programu ANSYS Workbench. Dále pak porovnání teplot naměřených na reálném motoru s hodnotami získanými z výpočetního programu.
Termodynamická metoda stanovení účinnosti vodního stroje.
Mizera, Ladislav ; Ševčík, Petr (oponent) ; Habán, Vladimír (vedoucí práce)
V diplomové práci jsou obsaženy základní informace o termodynamické metodě stanovení účinnosti vodních strojů. V první části je stručně uveden celkový náhled na nejpoužívanější metody pro určení účinnosti vodních strojů. Dalším bodem práce je charakteristika a postup při měření pomocí termodynamické metody. V další části práce budou popsána měření na vodních dílech a laboratorní měření, která proběhla v minulosti. Závěrečná část práce se věnuje výsledkům laboratorního měření, které proběhlo v laboratoři VUT FSI Brno, vyhodnocení a porovnání výsledků.
Elektronický termostat
Flek, Tomáš ; Číž, Radim (oponent) ; Lattenberg, Ivo (vedoucí práce)
Zaměření této semestrální práce je hledání vhodných měřících metod, které výslednou změřenou teplotu převedou na elektrickou veličinu tak, aby se s ní co nejlépe pracovalo v dalších částech obvodu. Při výběru metody měření je brán v potaz zadaný teplotní rozsah, pro který má být metoda optimální. Pro každou metodu jsou specifické různé teplotní senzory, které mají odlišné parametry. V práci jsou podrobně rozebrány různé druhy teplotních senzorů a zhodnoceny jejich výhody a nevýhody, porovnány z hlediska přesnosti, časové stálosti, nelinearity, ale také ceny. Práce se také zaměřuje na to, jak se vypořádat s nelinearitou použitého teplotního senzoru a poukazuje na různé druhy metod kompenzace nelinearity a jejich vliv na celkové měření. Součástí je také návrh vhodného teplotního termostatu, který je volen na základě zpracovaných poznatků tak, aby vykazoval dobrých měřících vlastností a splňoval co nejlepší finanční dostupnost.
Systém pro měření aerobní stability fermentovaných krmiv
Synek, Josef ; Sekora, Jiří (oponent) ; Harabiš, Vratislav (vedoucí práce)
Aerobní stabilita je termín, který odborníci na výživu používají k určení doby, po kterou krmivo zůstává stabilní tedy nezkažené. Jakmile je fermentace dokončena a krmiva jsou vystavena vzduchu během krmení nebo při skladování (netěsnost sil, špatné balení) dochází ke zvýšení teploty těchto krmiv působením kvasinek nebo v menší míře působením některých bakterií. Tuto teplotu měříme pomocí teplotních čidel a porovnáváme ji s ambientní teplotou okolí. Aerobní stabilita se udává jako čas, za který teplota krmiva vzroste o 3°C nad ambientní teplotu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.