Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Výroba speciálních piv a jejich vlastnosti
Šňupíková, Nikol
Cílem této bakalářské práce bylo vypracovat literární rešerši zaměřenou na výrobu speciálních piv, včetně speciálních sladů, které jsou pro výrobu těchto piv základní surovinou. Součástí práce je popis základních surovin pro výrobu, mezi které patří voda, ječmen, chmel a pivovarské kvasinky. Zde jsou zahrnuty možnosti využití sladových náhražek nebo chmelových výrobků. Další částí práce zahrnuje charakteristiku výroby speciálních sladů včetně ostatních surovin, které se k tomuto účelu používají. Část literární rešerše je věnována jednotlivým krokům, které jsou součástí procesu výroby piva. V závěru práce je uveden popis pivních speciálů vařených v moravských pivovarech.
Možnosti výroby speciálních sladů a jejich použití při výrobě potravin
Valentová, Natalie
V bakalářské práci je popsána anatomická stavba a chemické složení ječného zrna, postup sladování ječmene, který zahrnuje příjem, čištění, třídění a skladování, máčení, klíčení, hvozdění. Další část práce se zabývá druhy běžných a speciálních sladů, kde jsou popsány technologické postupy výroby a jejich využití. Poslední část zahrnuje slady z jiných plodin, možnosti sladování a jejich uplatnění při výrobě potravin.
Využití speciálních sladů a úpravy varného procesu ve výrobě piva
Ratiborská, Silvie
V teoretické části bakalářské práce je popsán proces výroby sladu, který zahrnuje příjem a čištění zrna, máčení, klíčení, hvozdění a odkličování. Jsou popsány jednotlivé druhy sladů a jejich uplatnění při výrobě piva. Dále jsou zde uvedeny i surogáty použí-vané při výrobě piva. V neposlední řadě je popsáno pivovarnictví, které zahrnuje výrobu mladiny a výrobu piva. Práce obsahuje i praktickou část, která je zaměřena na výrobu tří variant sladů z purpurové pšenice a uvaření piva z vyrobených pšeničných sladů

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.