Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Průzkum veřejného mínění o budování hlubinného úložiště v lokalitě Jistebnice
KLOTZOVÁ, Alena
Diplomová práce je zaměřena na problematiku výstavby a provozu hlubinného úložiště a zjišťování postoje dotčených obyvatel a městského zastupitelstva k této problematice. Práce je rozdělena do dvou částí, na teoretickou část a praktickou část. Teoretická část práce se zabývá platnou legislativou vztahující se k jaderné bezpečnosti a bezpečnosti hlubinného úložiště radioaktivního odpadu a základními pojmy, které pomohou pochopit danou problematiku. Dále je v této části popsáno, co je to radioaktivní odpad a jak se začleňuje do kategorií. V teoretické části je uveden vývoj hlubinných úložišť ve světě, druhy úložišť v České republice a způsob ukládání radioaktivních odpadů v České republice. V neposlední řadě jsou uvedeny navrhované ekonomické a sociální benefity pro daný region, kde by se mělo hlubinné úložiště radioaktivního odpadu budovat. Součástí této práce je i krizová komunikace, která k tomuto tématu neodmyslitelně patří a s tím související aktuální trendy v krizové komunikaci. Na to navazuje způsob komunikace s veřejností při jaderné havárii a publikované zkušenosti z komunikace rizik ve Fukušimě po jaderné havárii v r. 2011. V praktické části byl proveden průzkum, při kterém je využita metoda dotazníku, jehož cílem bylo zjistit postoje obyvatel Jistebnice k výstavbě a následnému provozu hlubinného úložiště radioaktivního odpadu. Podobným způsobem byla zjišťována i stanoviska členů zastupitelstva města Jistebnice. Dotazníkové šetření slouží jako zdroj informací, které byly zpracovány do grafů, interpretovány a následně diskutovány.
Informační centrum bezpečnosti potravin jako součást systému kontroly potravin v ČR.
HENDRYCH JÍROVÁ, Pavla
Cílem této diplomové práce je charakterizovat Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství ČR, v teoretické části práce popsat jeho činnost, zmapovat systém kontroly bezpečnosti potravin nejen v České republice jako takové, ale téţ v návaznosti na zajištění bezpečnosti potravin v Evropské unii, a vytvořit přehled, jak celý systém funguje. Praktická část je zaměřena na analýzu webových stránek www.viscojis.cz a www.viscojis.cz/teens a na vyhodnocení dotazníkového šetření s cílem zjistit vyuţití těchto stránek a výukových programů v praxi při vyučovacích hodinách na základních školách.
Novodobá historie institucionální kontroly potravin v ČR
HENDRYCH JÍROVÁ, Pavla
Teoretická část bakalářské práce tvoří přehled systému bezpečnosti potravin v České republice a to v historickém kontextu. Jsou zde vymezeny základní pojmy týkající se této problematiky. Je zde popsáno, jak celý systém funguje, samozřejmě také v návaznosti na zajištění bezpečnosti potravin v Evropské unii. Své místo v systému bezpečnosti potravin má Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství ČR, kterým se podrobněji zabývá praktická část. Zde jsou charakterizovány činnosti Informačního centra bezpečnosti potravin, zkoumány výukové projekty, s analýzou využití vzdělávacích projektů v praxi.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.