Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Využití naťových zelenin jako součást výživy moderního člověka
Vyhnánek, Miroslav
Bakalářská práce je zaměřena na zpracování literárního přehledu týkajícího se naťových zelenin se zaměřením na nutriční hodnotu a význam ve výživě člověka. Bylo zde popsáno 10 druhů zelenin. U jednotlivých druhů byl uveden původ, botanický po-pis, nároky na výživu, způsob pěstování, potenciální choroby a škůdci, způsob sklizně, obsahové látky a možnosti využití. Byl proveden polní pokus, který si kladl za cíl ověřit růstové vlastnosti a obsahové látky. U jednotlivých druhů zelenin byl zjištěn obsah vitaminu C, sušiny, předpokládaný výnos, termín vzcházení a sklizně, zdravotní stav rostlin v průběhu vegetace a doba skladovatelnosti s následným tabulkovým a grafickým vyhodnocením.
Využití naťových zelenin jako součást výživy moderního člověka
Habrcetlová, Martina
V této bakalářské práci byl vypracován literární přehled vybraných naťových zelenin s ohledem na jejich nezastupitelnou úlohu ve výživě člověka. Každá vybraná rostlina byla popsána z hlediska botanického, pěstebního a nutričního. Experimentální část je zaměřena na průzkum trhu ve vybraných obchodních řetězcích. Byl sledován sortiment zelenin z hlediska jeho dostupnosti na prodejně. Zjištěné informace jsou vyhodnoceny v tabulkách. Dále byla u dostupných zelenin sledována země původu. U zelenin s českým původem byla zaznamenána firma, která danou zeleninu vyprodukovala. Z internetových podkladů a telefonických konzultací se zaměstnanci jednotlivých firem je vypracován stručný přehled tuzemských pěstitelských či odbytových firem.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.