Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 435 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Technologie výroby tradičních vařených masných výrobků a požadavky na jejich jakost
Klimšová, Kristýna
Tato bakalářská práce se zaobírá problematikou tradičních vařených masných výrobků. Popisuje aktuální legislativní rozdělení produktů masné výroby a zaměřuje se na sortiment vařených masných výrobků v tuzemsku i v zahraničí. Srovnává preference spotřebitelů a rozdíly v recepturách jednotlivých zemí. Nachází se zde informace o procesu výroby těchto produktů masného průmyslu. Je zde vyobrazen postup zpracování od základní suroviny, přes přísady, které se používají, až po tepelné opracování finálního výrobku. Otázka kvality je zde zpracována z hlediska senzorického, mikrobiálního i chemického a uvádí se zde legislativní požadavky na produkty masné výroby. V práci je poukázáno na možné falšování masných výrobků včetně surovin, které lze pro tyto účely využít.
České masné výrobky - sortiment a hodnocení jakosti
Lahodová, Petra
Tato bakalářská práce se zabývá sortimentem tradičních českých masných výrobků. Úvodní část je věnována legislativním předpisům týkající se hygieny a technologie masa, je zde rozdělena legislativa na úrovní Evropského společenství a na úrovni národní. Následující část se zabývá masem a masnými výrobky, jejich definicemi dle platných legislativních předpisů, spotřebou masa masných výrobků v ČR a dělením masných výrobků. V práci je popsán pojem Zaručená tradiční specialita, jsou zmíněny české výrobky nesoucí toto označení. Dále je zde uvedena technologie výroby těchto produktů, která je definovaná v příslušné legislativě. Závěrečná část práce se zabývá jakostí masných výrobků, kontrolou jakosti a také dozorovými orgány, které se touto problematikou zabývají.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 435 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.