Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Detekce vizuálních vzorů ve webových stránkách
Kotraš, Martin ; Bartík, Vladimír (oponent) ; Burget, Radek (vedoucí práce)
Práce řeší extrakci informací z webových stránek pomocí techniky vyhledávání vizuálních vzorů - prostorových vztahů mezi oblastmi na webové stránce a stejných vizuálních stylů těchto oblastí - s rozšířením o nové techniky zlepšení výsledků. Využívá přitom uživatelem zadaného ontologického modelu dat, který popisuje, které datové položky se budou ze zadané webové stránky extrahovat a jak jednotlivé položky na stránce vypadají zejména z textového pohledu. V rámci práce vznikla konzolová aplikace VizGet v jazyce Java využívající aplikační rámec FitLayout pro získání vizuálního modelu webové stránky. Testování aplikace na 7 různých doménách zahrnujících mj. žebříček nejlepších filmů, produktů v elektronickém obchodě nebo předpovědi počasí ukázalo, že se úspěšnost aplikace pohybuje ve zhruba 75 % dílčích testů nad 85 % F-skóre a ve více než 90 % testů nad 60 % F-skóre, kde 45 % testů dosahuje F-skóre 100 %. Aplikace VizGet tak může být nasazena pro praktické využití v nekritických aplikacích, přičemž je otevřena dalším rozšířením a možnostem zlepšení.
Extrakce dat z dokumentů PDF
Bartošák, Michal ; Bartík, Vladimír (oponent) ; Burget, Radek (vedoucí práce)
Práce se zaměřuje na extrakci informací ze zdravotních záznamů ve formátu PDF, které byly vytvořeny srdečními stimulátory při pravidelné kontrole pacientů v nemocnici. Výsledkem této práce je desktopová aplikace v programovacím jazyce Java, která získává a analyzuje informace ze záznamů pomocí knihoven PDFBox a pdf2dom. Výstupem aplikace je CSV soubor, který reprezentuje získané hodnoty formou tabulky, a extrahované obrázky, které se ukládají do výstupní složky určené uživatelem. Testování aplikace na záznamech od tří různých společností prokázalo, že je extrakce záznamů velmi spolehlivá (celkové metriky přesnosti i úplnosti dosáhly téměř vždy 100 %), pokud jsou správně nastaveny její argumenty.
Detekce vizuálních vzorů ve webových stránkách
Kotraš, Martin ; Bartík, Vladimír (oponent) ; Burget, Radek (vedoucí práce)
Práce řeší extrakci informací z webových stránek pomocí techniky vyhledávání vizuálních vzorů - prostorových vztahů mezi oblastmi na webové stránce a stejných vizuálních stylů těchto oblastí - s rozšířením o nové techniky zlepšení výsledků. Využívá přitom uživatelem zadaného ontologického modelu dat, který popisuje, které datové položky se budou ze zadané webové stránky extrahovat a jak jednotlivé položky na stránce vypadají zejména z textového pohledu. V rámci práce vznikla konzolová aplikace VizGet v jazyce Java využívající aplikační rámec FitLayout pro získání vizuálního modelu webové stránky. Testování aplikace na 7 různých doménách zahrnujících mj. žebříček nejlepších filmů, produktů v elektronickém obchodě nebo předpovědi počasí ukázalo, že se úspěšnost aplikace pohybuje ve zhruba 75 % dílčích testů nad 85 % F-skóre a ve více než 90 % testů nad 60 % F-skóre, kde 45 % testů dosahuje F-skóre 100 %. Aplikace VizGet tak může být nasazena pro praktické využití v nekritických aplikacích, přičemž je otevřena dalším rozšířením a možnostem zlepšení.
Kvalita medu v závislosti na technologii zpracování
Fejt, Jaroslav ; Bušová, Milena (vedoucí práce) ; Luboš, Luboš (oponent)
Tato práce je zaměřena na posouzení vlivu použití technologie nebo postupu jeho získání na kvalitu medu. V teoretické části jsou shrnuty hlavní metody používané v současné době pro posouzení kvality medu, popřípadě k prokázání jeho původu. Vhodnost zvoleného způsobu technologie včelaření, stanoviště včelstev, manipulace se včelími plásty a prostory pro získávání medu jsou první podmínkou pro získání kvalitního medu bez pesticidů, mikročástic vzdušného znečištění, rizikových prvků, mikroorganizmů, těkavých polutantů nátěrových hmot, antibiotik, léčiv použitých k potlačení parazitů varroa destructor a jejich reziduí. Jsou zde zmíněny všechny známé baktericidní a bakteriostatické vlastnosti medu, které pomáhají zachovat medu jeho přirozené kvalitativní znaky bez degradačních změn. V praktické části jsou použity dvě skupiny vzorků medů získaných z vlastních včelstev v roce 2015 a od včelařů a z obchodní sítě v roce 2016. V prvním roce byly použity chemickofyzikální metody a senzorická analýza. Vzorky z roku 2015 byly získány tradičním moderním způsobem za použití medometu a v druhém případě lisováním. Bylo u nich stanoveno: obsah vody, elektrická vodivost, glukóza, fruktóza, sacharóza, obsah škrobu a karamelového barviva. U vzorků z roku 2016 byly stanoveny obsah vody, elektrická vodivost, glukóza, fruktóza, sacharóza, obsah škrobu a karamelového barviva, titrační faktor a Fieheho test porušení medu škrobovým cukrem nebo sladidly.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.