Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Využití biomasy v energetice
Bažant, Zdeněk ; Radil, Lukáš (oponent) ; Macháček, Jan (vedoucí práce)
Tato Bakalářská práce je zaměřena na zpracování a využití biomasy v energetickém průmyslu. Jsou zde popsány jednotlivé typy zpracování biomasy. Je možné najít porovnání jednotlivých státu EU a celého světa co se týče využití biomasy. Část práce je věnována ekonomickému hodnocení projektu zaměřeného na biomasu, jsou zde uvedeny nejčastější ekonomické metody, pomocí kterých se hodnotí efektivnost plánovaných projektů. Jelikož ceny nejen biomasy každým rokem stoupají, je zde přehledně uveden vývoj cen plynu, biomasy a uhlí jako hlavních zdrojů tepelné energie pro domácnosti za posledních 5 let. Praktickou část tvoří ekonomické zhodnocení výměny plynového kotle za kotel spalující biomasu pro rodinný dům. Výpočet je proveden na základě reálných dat z faktur pro topnou sezónu. V závěru je zhodnocen celkový pohled na biomasu a její očekávaný vývoj.
Využití biomasy v energetice
Bažant, Zdeněk ; Radil, Lukáš (oponent) ; Macháček, Jan (vedoucí práce)
Tato Bakalářská práce je zaměřena na zpracování a využití biomasy v energetickém průmyslu. Jsou zde popsány jednotlivé typy zpracování biomasy. Je možné najít porovnání jednotlivých státu EU a celého světa co se týče využití biomasy. Část práce je věnována ekonomickému hodnocení projektu zaměřeného na biomasu, jsou zde uvedeny nejčastější ekonomické metody, pomocí kterých se hodnotí efektivnost plánovaných projektů. Jelikož ceny nejen biomasy každým rokem stoupají, je zde přehledně uveden vývoj cen plynu, biomasy a uhlí jako hlavních zdrojů tepelné energie pro domácnosti za posledních 5 let. Praktickou část tvoří ekonomické zhodnocení výměny plynového kotle za kotel spalující biomasu pro rodinný dům. Výpočet je proveden na základě reálných dat z faktur pro topnou sezónu. V závěru je zhodnocen celkový pohled na biomasu a její očekávaný vývoj.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.