Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Technologie výroby bílých sýrů v solném nálevu
Mištová, Dominika
Tato bakalářská práce je věnována tématu: Technologie výroby bílých sýrů v solném nálevu. První část literárního přehledu se zabývá samotnou primární surovinou pro výrobu sýrů. Kapitola mléko jako samotná základní surovina pro výrobu je popsána v první části bakalářské práce, od složení, zastoupení jednotlivých mléčných komponentů až po vlastnosti. Další část práce je věnována samotné technologii výroby bílých sýrů a jednotlivým krokům, uplatňovaným ve výrobním procesu. Což jsou: stanovení kvalitní suroviny vhodné pro zpracování, samotné zpracování, přidání startovacích kultur, přídavných látek a specifických činidel, určených k záměrné koagulaci, samotná koagulace, separace syrovátky, formování (lisování) a konečné ošetření sýra a jeho finální balení. Další část kapitoly o výrobě bílých sýrů je zaměřena na rozvoj vad, které postihují bílý typ sýrů zrajících v solném nálevu. Poslední část se věnuje společné charakteristice bílých sýrů zrajících v solném nálevu a seznámení s jednotlivými zástupci zmíněné skupiny sýrů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.