Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Komentovaný překlad vybrané kapitoly z knihy Edward VII. Christopher Hibbert, New York: Palgrave Macmillan, 2007
Kozák, Václav ; Kalivodová, Eva (vedoucí práce) ; Mraček, David (oponent)
Tato bakalářská práce se skládá ze dvou částí. První část tvoří překlad vybrané části knihy Edward VII od anglického historika Christopha Hibberta. Druhou částí práce je překladatelský komentář. Komentář obsahuje překladatelskou analýzu výchozího textu, která je provedena pomocí modelu Christiane Nordové. Dále představuje metodu překladu, podle které byl překlad vypracován. Zabývá se též překladatelskými problémy, které bylo třeba řešit, a překladatelskými posuny, ke kterým při překladu došlo.
Množení česneku kuchyňského - jarního a ozimého nepaličáku - v podmínkách in vitro
Kozák, Václav
V bakalářské práci bylo sledováno, jak ovlivňuje multiplikaci cibulek přidání růstových regulátorů PP 333, CEPA, ABA do media nebo zvýšení koncentrace sacharózy v mediu při kultivaci česneku v podmínkách in vitro. Základní medium pro kultury ze segmentů se skládalo z MS media s 0,5 mg/l 2iP, 0,2 mg/l NAA, 7 g/l agaru a 30 g/l sacharózy a pro kultury z meristémů bylo k MS mediu přidáno 0,5 mg/l GA3 a iP bylo nahrazeno stejnou koncentrací BAP. Experiment byl prováděn na 2 neregistrovaných genotypech česneku s pracovním názvem Emilia a 'Japo'. Sledována byla i produkce CO2 a etylenu kultivovanými rostlinami a její zpětný vliv na multiplikaci cibulek. Explantáty založené ze segmentů vnitřní části stroužku po ošetření ribavirinem byly testovány na přítomnost viru OYDV a byla provedena DNA analýza za účelem ověření genetické stability in vitro kultivovaných rostlin. V práci byly zjištěny statisticky významné rozdíly v produkci cibulek u jednotlivých genotypů česneku na testovaných mediích.

Viz též: podobná jména autorů
21 Kozák, Vladislav
2 Kozák, Vlastimil
2 Kozák, Vojtěch
5 Kozák, Vratislav
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.